Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Απαντήσεις Στεφανή για τα self test, αλλά ούτε μια συγγνώμη!

Απαντώντας στις καταγγελίες για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη διεξαγωγή των  self test ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής δήλωσε:
Επί του παρόντος, για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συναφώς για τα ασφαλισμένα προστατευόμενα μέλη τους, λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο υλοποίησης αυτής.
Κατά το δεύτερο στάδιο υλοποίησης για την επέκτασή της, βρίσκεται σε εξέλιξη η παραμετροποίηση στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ), με μέριμνα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική καταχώρηση και αποζημίωση των ιατρικών επισκέψεων.
Παράλληλα, εξελίσσεται η διαδικασία, με συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων, της παραμετροποίησης του συστήματος, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, η αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν διαπιστώνονται σε κάθε στάδιο υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, απαιτεί την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος, προκειμένου αφενός να εντοπίζονται τα αναφυόμενα ζητήματα και αφετέρου, έπειτα από ανάλυση να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν και με τον βέλτιστο τρόπο.
Θυμίζουμε:
ΠΑΡΑΝΟΙΑ Στρατού! Απειλούν με Πρόστιμα τους Στρατιωτικούς λόγω Υποχρεωτικού self test αλλά δεν τους τα χορηγούν!
Σε διάφορα δημοσιεύματα καταγγέλλεται από στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες νησιών στο νότιο Αιγαίο το εξής:
Όλοι επέστρεφαν στις μονάδες τους από την πασχαλινή άδεια και όλοι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.
Δεν τους χορηγείται self test, γιατί όπως τους λένε “δεν πληρούν τις προϋποθέσεις”! 
Επειδή ουδείς μπορεί να καταλάβει πως είναι δυνατόν οι στρατιωτικοί να μη δικαιούνται self test, μήπως κάποιος να τους εξηγήσει τι πρέπει να κάνουν για να επιστρέψουν στις μονάδες τους;

Για να κατανοήσετε την Παράνοια που επικρατεί στον Ελληνικό Στρατό και την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Άμυνας, δημοσιοποιούμε καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ: 
Καλησπέρα σας δεν είναι Στρατιώτης είμαι μόνιμος.
Είμαι λίγο προβληματισμένος μας είπαν να κάνουμε το selfie test και δεν το κάνουμε θα υποστούμε τις συνέπειες.
Δηλαδή φυλακή και ταμείο, αφού μας επιβάλλεται Πρόστιμο!

Σας θυμίζουμε την σχετική ανάρτηση από το e-nomothesia.gr
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!
Self Test: Υποχρεωτικό σε υπαλλήλους του Δημοσίου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι η Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390/2021 - ΦΕΚ 1686/Β/24-4-2021 και μεταξύ άλλων προβλέπει την υποχρεωτική εφαρμογή του self test στους παρακάτω τομείς:
α) πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου,

β) πάσης φύσεως πολιτικό προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού συμπεριλαμβανομένων και των εποπτευομένων φορέων τους,

γ) το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,

δ) το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς επίσης και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και

ε) οι δικαστικοί υπάλληλοι.

2. Δεν υπάγονται στις διατάξεις της παρ. 1:

α) πάσης φύσεως απασχολούμενοι, για τους οποίους προβλέπονται αντίστοιχες ρυθμίσεις που εκδίδονται κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 2 και 46 του ν. 4790/2021 (Α’ 48),

β) κληρικοί,

γ) μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού καθώς και οποιοδήποτε άλλο διδακτικό ή εκπαιδευτικό προσωπικό των πανεπιστημίων καθώς και οι απασχολούμενοι μέσω των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και

δ) πάσης φύσεως καλλιτεχνικό προσωπικό.

Η παρούσα Απόφαση ισχύει από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021.

Διαβάστε Αναλυτικά Ολόκληρη την Απόφαση:
Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου