Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο Στρατός Απαγορεύουν στους Φτωχούς Φαντάρους να Ψηφίσουν

ένστολοιΓια μια ακόμη φορά η κυβέρνηση όχι απλώς δείχνει το σκληρό ταξικό της πρόσωπο, αλλά Απαγορεύει ακόμη και την εκπλήρωση του υπέρτατου δημοκρατικού δικαιώματος στους συναδέλφους των λαϊκών οικογενειών.
Η τραγική οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών που υποχρεώνονται να καλύπτουν τα έξοδα της υποχρεωτικής στράτευσης των παιδιών τους, ο μισθός πρόσχημα των 8.7 ευρώ μηνιαίως και η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων-καταστάσεων επιβίβασης, ουσιαστικά μπλοκάρει την συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές σε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους.
Πως θα μπορέσει αλήθεια ο φτωχός συνάδελφος, που δεν έχει χρήματα ούτε να βγει στην έξοδο του και αναγκάζεται να δανειστεί για να ταξιδέψει στην άδεια του, να πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια για να πάει να ψηφίσει;
Η κυβέρνηση Απαγορεύει την συμμετοχή στις εκλογές στους φτωχούς φαντάρους, σε αυτούς που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής περικοπών και άγριας οικονομικής-εργασιακής εκμετάλλευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε αυτούς που γεμάτοι οργή και αγανάκτηση επιθυμούν να τους Καταδικάσουν.

ΜΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ "ΣΥΜΠΤΩΣΗ" - Περίεργη διάρρηξη φωριαμού όπου φυλάσσονταν τα αρχεία των Μ.Κ.Ο-ΟΥΤΕ ΕΔΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...


Περίεργη διάρρηξη φωριαμού όπου φυλάσσονταν τα αρχεία των Μ.Κ.Ο
Διάρρηξη φωριαμού όπου φυλάσσονταν τα αρχεία των Μ.Κ.Ο φέρεται να έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost πριν από δέκα περίπου μέρες, στην ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, στην υπηρεσία δηλαδή που είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, αλλά κρατήθηκε μυστικό.
Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, καθώς η μυστηριώδης διάρρηξη στο καλά φυλασσόμενο ΥΠΕΞ συνέβη λίγο πριν την παρέμβαση του Εισαγγελέα που αναμένονταν αυτές τις μέρες.

Η «δεύτερη νιότη» της Blackwater στην Ουκρανία

Blackwater
Καιρό είχαμε να την ακούσουμε κι αρχίσαμε να «ανησυχούμε». Η αμερικανική «Blackwater», η οποία εκμισθώνει στρατιώτες κι αστυνομικούς και η οποία κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ to 2007, φέρεται να δραστηριοποιείται και στην Ουκρανία. Σήμερα «κυκλοφορεί» με το όνομα «Academi».
Περίπου 400 μισθοφόροι της βρίσκονται στο πλευρό των ουκρανών στρατιωτών και αστυνομικών που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στις ανατολικές επαρχίες της χώρας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», η οποία βασίζει το δημοσίευμά της σε μηνύματα μέσω ασυρμάτων που αντάλλαξαν τα κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού.

Εταιρία τύπου Blackwater έστειλε το Κρεμλίνο στην Κριμαία

ΚριμαίαΤου Μιχαήλ Βασιλείου
Δεν έστειλε στρατεύματα ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη χερσόνησο της Κριμέας όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από ρωσικές αλλά και αμερικανικές πηγές (π.χ. www.thedailybeast.com).
Έστειλε την ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία συνεργάζεται με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και μια ακόμη ομάδα παραστρατιωτικών οι οποίοι δεν είναι σαφές που ανήκουν, σε μια προσπάθεια να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν επενέβησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, άρα δεν στοιχειοθετείται εισβολή σε ξένη χώρα…

Ο ακροδεξιός εφιάλτης στη Γαλλία φοράει κίτρινα

Πήραν θάρρος τα ακροδεξιά φαντάσματα στη Γαλλία με την άνοδο της Μαρίν Λεπέν, την οποία οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν νικήτρια στις ευρωεκλογές. Μετά την πόλη Λιλhttp://www.aixmi.gr/index.php/akrodeksiafantasm/ μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Generation Identitaire» (γενιά  με ταυτότητα) ξεκίνησαν περιπολίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι άλλων σημαντικών πόλεων κυνηγώντας «αποβράσματα», ξένους δηλαδή, κι όποιους δεν είναι αρεστοί στα δικά τους εθνορατσιστικά πρότυπα.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-Ε.Ε. ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΝ!

Στην εξαγγελία ειδικού επισιτιστικού προγράμματος με τη συνεργασία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας ότι σημαίνοντα ρόλο στη διαχείριση αυτών των κονδυλίων θα έχει η Εκκλησία της Ελλάδος. 
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Αλληλεγγύη - το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και η κοινωνική διάσταση των Πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε το πρόσθετο πρόγραμμα, που αποφασίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και την Ελληνική Κυβέρνηση και το οποίο προβλέπει ότι για την επταετία 2014-2020, θα δοθούν 281 εκατομμύρια στην Ελλάδα ως «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας» στους ανήμπορους.
Όπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς η προοπτική του προγράμματος είναι να ξεπεράσει τα 350 εκατ. ευρώ. Το έκτακτο αυτό πρόγραμμα θα δοθεί κυρίως τα αμέσως επόμενα χρόνια.
- See more at: http://www.amen.gr/article18015#sthash.65gvjgp9.dpuf

ΕΡΩΤΗΜΑ: Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΔ;

 Σε υπερπατριωτικό παραλήρημα βρέθηκε υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Χατζηνάσιου η οποία μίλησε σε εκπομπή στο wev tv του zougla.gr.
«Εισάγουμε βλάκες και εξάγουμε διάνοιες» είπε η Χατζηνάσιου σχολιάζοντας το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και την μετανάστευση των νέων.
«Πρώτα από όλα είναι η Πατρίδα μου και μετά το κόμμα» συνέχισε δηλώνοντας την αντίθεσή της σε αποφάσεις και προτάσεις της Κυβέρνησης.
«Το ότι αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση που μού έκανε ο Πρωθυπουργός να με συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσω τον προσωπικό μου αγώνα για να διορθωθούν τεράστιες αδικίες που έχουν γίνει»
Η Μαρία Χατζηνάσιου είναι μια από τις... πετυχημένες επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας για το ευρωψηφοδέλτιο και σύζυγος του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου.

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ-ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

ΚΡΙΣΗ ΝΕΩΡΙΟΥ Απεργοσπαστικό κάλεσμα από τους επισκόπους της Σύρου


Σε  απεργοσπασία καλούν τους εργαζόμενους του Νεωρίου με κοινή τους δήλωση ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ και ο Επίσκοπος Καθολικών Φραγκίσκος.Συγκεκριμένα ζητούν να επιδειχθεί "πνεύμα κατανόησης" για να μη χαθούν "πολύτιμοι πόροι για το Ναυπηγείο" και να μην προκληθούν "αρνητικές εντυπώσεις για τα πλοία που φεύγουν". Η πρωτοφανής παρέμβαση των θρησκευτικών ηγετών του νησιού υπέρ της εργοδοσίας και του Ταβουλάρη έχει ως εξής:

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΑΚΟΜΗ...

Στην πρώτη θέση, ως η μεγαλύτερη «πλοιοκτήτρια» χώρα του κόσμου (σε συνολική χωρητικότητα) επέστρεψε η Ελλάδα.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, οι Έλληνες εφοπλιστές κατάφεραν να εκτοπίσουν στη δεύτερη θέση τους Ιάπωνες από την κορυφή, διαθέτοντας 4.894 πλοία συνολικής χωρητικότητας 164 εκατ. τόνων, έναντι 157,4 εκατ. τόνων και 8.537 πλοίων των Ιαπώνων.
Η είδηση αυτή μάλιστα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του ξένου Τύπου, με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» να τη φιλοξενεί ως την κύρια είδηση στις οικονομικές σελίδες. Οπως φαίνεται, οι Έλληνες εφοπλιστές δεν γνωρίζουν τι θα πει οικονομική κρίση βάζοντας την Ελλάδα και πάλι φέτος στην πρώτη θέση στον κόσμο του εμπορικού ναυτικού, μπροστά από την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία καθώς και τη Νότια Κορέα. Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 2 Μαΐου από τον οίκο Clarkson, έναν από τους πλέον γνωστούς παγκοσμίως στον χώρο της ναυτιλίας.

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΒΟΡΙΔΗΣ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΚΑΜΙΝΗΣ: ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΑ ΑΣΤΟΠΑΙΔΑ, ΟΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, 2000000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ 4000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑ ΔΙΒΑΝΗ...
Β.ΜΗΛΙΩΝΗΣ: ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΣΤΥΛ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ Το πάρτι των... αποφοίτων στη βίλα του Mr Hellas Power Εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ, γόνοι γνωστών οικογενειών αλλά και άνθρωποι που πέρασαν... δύσκολα το 2013 έδωσαν το «παρών» στο ρεβεγιόν που διοργάνωσε ο Βασίλης Μηλιώνης στην εντυπωσιακή βίλα της οικογένειάς του στην Παλαιά Πεντέλη.
Ο Β. Μηλιώνης ποζάρει με χαμόγελο δίπλα στον Λ. Γαβαλά και άλλους καλεσμένους της δεξίωσης
Ο Β. Μηλιώνης ποζάρει με χαμόγελο δίπλα στον Λ. Γαβαλά και άλλους καλεσμένους της δεξίωσης

Με εντολή Μπαρόζο σε Βενιζέλο έγινε πρωθυπουργός ο Παπαδήμος

merkel-ft
Μία σειρά από ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν τι έγινε στην περίφημη σύνοδο των Καννών, όταν οι ηγέτες της ΕΕ στην ουσία αποφάσιζαν το μέλλον του ευρώ, παρουσιάζουν οι Financial Times. Το ρεπορτάζ ξεκινάει με μία απίστευτη εικόνα: την Άνγκελα Μέρκελ να κλαίει! Όμως δεν αποκαλύπτουν μόνο τα όσα διαδραματίστηκαν με το περίφημο δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ουσιαστικά αποκαλύπτουν ένα είδος πραξικοπήματος που έγινε εκείνη τη νύχτα με «εγκέφαλο» τον Μπαρόζο και συνεργούς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Αντώνης Σαμαράς μέσα σε ελάχιστα λεπτά και όσο κράτησε το τηλεφώνημα, έκανε στροφή 180 μοιρών από τα Ζάππεια για να ρίξει από την κυβέρνηση τον Γιώργο Παπανδρέου και με στόχο να κερδίσει εκείνος την πρωθυπουργία!

Το επίσης σημαντικό που προκύπτει πέραν από τον ρόλο του Μπαρόζο, είναι τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκείνη τη νύχτα στην ουσία για να εμποδίσει το δημοψήφισμα, να ρίξει τον Παπανδρέου και να συγκυβερνήσει με τον Σαμαρά. Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό του οποίου ο σκοτεινός ρόλος αποδεικνύεται και από τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα του PSI αργότερα σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου με επιλογή του αγγλικού δικαίου από τον ίδιο, όπως αποκάλυψε σε σχετικά του δημοσιεύματα το koutipandoras.gr.

Η ΑΠΟΠΟΙΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: 500άρικα ξεφτίλας στους ΕΠ.ΟΠ. και 5 πλασματικά χρόνια συντάξιμα στους μεγαλύτερους

Image
ΠΑΡΕ-ΠΑΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Όλο το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης για τα "πλασματικά χρόνια" που θα δοθούν παντού

Ρεπορτάζ Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Όλες οι στρατιωτικές μονάδες και υπηρεσίες ανά την ελληνική Επικράτεια  και σε όλο το Προσωπικό, ανεξαρτήτως ειδικότητας , βαθμού κλπ , δίνουν τα 5 πλασματικά χρόνια στους στρατιωτικούς ώστε με τα 35 χρόνια πραγματικής προϋπηρεσίας να αθροίζονται και να δίνουν τα 40 που προβλέπει ο νόμος του 2010.

24ωρη απεργία στα Carrefour, Μαρινόπουλος και Dia την Πέμπτη

supermarket
Το ολιγοπώλιο των supermarkets δεν φτάνει που θησαυρίζει μέσα στην κρίση απολαμβάνοντας υψηλότατα κέρδη (40% – 50% ανά είδος) με τις ευλογίες της κυβέρνησης, περικόπτει βάναυσα και τις αμοιβές των εργαζομένων του! Τα μεγάλα συμφέροντα των S/M ξέρουν για μειώσεις μόνο όταν αφορούν στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ τις αγνοούν πλήρως όταν έχουν να κάνουν με τις τιμές των ειδών, που παραμένουν στα ύψη, παρά την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Μυστικός στρατός πρώην ναζί δρούσε στη Δυτική Γερμανία

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΗΓΕΤΗΣ Ο μυστικός στρατός των πρώην ναζί οργανώθηκε πίσω από την πλάτη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ηγέτης του ήταν ο μετέπειτα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Αλμπερτ Σνετς
Πρώην στελέχη της Βέρμαχτ και αξιωματικοί του σώματος των Ες-Ες (Waffen SS) συγκρότησαν το 1949 έναν μυστικό στρατό στη Γερμανία με στόχο να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό και εξωτερικό «κομμουνιστικό κίνδυνο», σύμφωνα με έγγραφα της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND τα οποία επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» στο σχετικό ρεπορτάζ του.

η δήλωση ενος φοιτητή που δεν είναι ούτε με τους αυτονομιστές ούτε με την κυβέρνηση του Κιέβου: "Βασικά, την έχουμε γαμήσει"...

Link to video: Ukraine rebels claim victory in self-rule referendumUkraine: pro-Russia separatists set for victory in eastern region referendum
Πολύ καλό και αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ των ανταποκριτών του guardian στην ανατολική ουκρανία χτές. Ειδικά οι δηλώσεις κατοίκων δείχνουν την εθνικιστική διαίρεση που συνεχίζει να αυξάνει.

Έτοιμο να αρχίσει την υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο το Cape Ray

Η Κρήτη φωνάζει πως δεν θέλει τα χημικά στις θάλασσές της. Την ίδια ώρα όμως οι διεθνείς παράγοντες επισπεύδουν -με διάφορα τεχνάσματα- την υδρόλυση των χημικών αποθεμάτων της Συρίας στη Μεσόγειο..

Ενώ τα μέχρι τώρα γνωστά χρονοδιαγράμματα έκαναν λόγο για συγκέντρωση του πλήρους φορτίου πριν ξεκινήσει η διαδικασία της υδρόλυσης στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, το τελευταίο 24ωρο τα τηλεγραφήματα και τα ρεπορτάζ Αμερικανικών και Ρώσικων πρακτορείων αναφέρουν πως αξιωματούχοι ζητούν να ξεκινήσει άμεσα η υδρόλυση των χημικών. Tο πρακτορείο Ιτάρ τας σε εκτενές ρεπορτάζ που μετέδωσε ανέφερε πως αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία της υδρόλυσης και να αρχίσει άμεσα, ενώ λίγες ώρες μετά και το πρακτορείο ΑΝΣΑ με τηλεγράφημά του έκανε γνωστό πως το πλοίο Cape Ray είναι έτοιμο για την .. αποστολή του.

Υπεξαίρεσαν 250εκ. ευρώ – τους εκπροσωπεί ο Βορίδης και τους απαλλάσσουν Στουρνάρας και Καμίνης

Υπεξαίρεσαν 250εκ. ευρώ - τους εκπροσωπεί ο Βορίδης και τους απαλλάσσουν Στουρνάρας και Καμίνης

Αποκαλυπτική αμμοθύελλα «σάρωσε» την Αιγυπτιακή πόλη Ασουάν [Βίντεο]

Μια αποκαλυπτική αμμοθύελλα σάρωσε την αιγυπτιακή πόλη του Ασουάν την Τετάρτη, 7 Μαΐου του 2014.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ...Νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα. Δεκάδες νεκροί

Νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα. Δεκάδες νεκροίΝέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Σικελίας πριν λίγο.
Στη βάρκα υπολογίζεται πως επέβαιναν περίπου 200 άτομα, σύμφωνα με το Reuters, όταν αυτή βυθίστηκε στη Λαμπεντούζα, το γνωστό με άσχημο τρόπο πλέον μικρό νησάκι της Σικελίας.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχουν πνιγεί δεκάδες άτομα, ενώ οι πληροφορίες για τον αριθμό των διασωθέντων είναι συγκεχυμένες. 

Σφίγγει ο κλοιός των καθαρμάτων του Κιέβου γύρω απο τους συντρόφους του BOROTBA.

Το BOROTBA καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πάρουν προφυλάξεις που αντιστοιχούν σε συνθήκες ημι-παρανομίας.
Αλληλεγγύη στο BOROTBA!

Ukraine: Junta launches reprisals against Borotba activists
Statement of Union Borotba (Struggle):
The Kiev junta has launched reprisals against our comrades throughout Ukraine. In Kiev, Borotba activist Andrew Manchuk was searched. In Kharkov, the Borotba office was seized. In Odessa, local Borotba leader and mayoral candidate Alex Albu, a survivor of the May 2 massacre, is under threat of arrest. Now none of our friends can feel safe. Many left their cities or have gone underground.
The central headquarters of Borotba calls on all activists and sympathizers to the extent possible to operate as if under conditions of illegality - not to appear at your residence, change phone numbers, take other precautions.
All regional offices of Borotba must discuss methods of secret work.
The junta attacks not from strength, but from weakness. The hour of victory is near.

For e-mail communication, use front@borotba.org

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο Στρατός Απαγορεύουν στους Φτωχούς Φαντάρους να Ψηφίσουν

ένστολοιΓια μια ακόμη φορά η κυβέρνηση όχι απλώς δείχνει το σκληρό ταξικό της πρόσωπο, αλλά Απαγορεύει ακόμη και την εκπλήρωση του υπέρτατου δημοκρατικού δικαιώματος στους συναδέλφους των λαϊκών οικογενειών.
Η τραγική οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών που υποχρεώνονται να καλύπτουν τα έξοδα της υποχρεωτικής στράτευσης των παιδιών τους, ο μισθός πρόσχημα των 8.7 ευρώ μηνιαίως και η κατάργηση των δωρεάν εισιτηρίων-καταστάσεων επιβίβασης, ουσιαστικά μπλοκάρει την συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές σε δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους.
Πως θα μπορέσει αλήθεια ο φτωχός συνάδελφος, που δεν έχει χρήματα ούτε να βγει στην έξοδο του και αναγκάζεται να δανειστεί για να ταξιδέψει στην άδεια του, να πληρώσει τα πανάκριβα εισιτήρια για να πάει να ψηφίσει;
Η κυβέρνηση Απαγορεύει την συμμετοχή στις εκλογές στους φτωχούς φαντάρους, σε αυτούς που αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής περικοπών και άγριας οικονομικής-εργασιακής εκμετάλλευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε αυτούς που γεμάτοι οργή και αγανάκτηση επιθυμούν να τους Καταδικάσουν.

Απαλλαγή ανυπότακτων Στρατού για τις εκλογές


Για λίγες ημέρες οι ανυπότακτοι του εξωτερικού απαλλάσσονται με κοινή απόφαση της αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, Φώφης Γεννηματά (φωτογραφία) και του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, από τον έλεγχο στρατολογικής κατάστασης. Το χρονικό διάστημα της απαλλαγής ισχύςει από τις 11 Μαΐου 2014 μέχρι και 9 Ιουνίου 2014 για τους Ελληνες του εξωτερικού που εισέρχονται στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 18 Μαΐου και της 25 Μαΐου για την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών αρχών και αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ποινική δίωξη όσων διατελούν σε ανυποταξία, αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα που ισχύει η απαλλαγή. Οι εκλογές ενώνουν για λίγο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Φ.Π.http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=202247

Προς Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας,κ. Φώφη Γεννηματά : Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αντιρρησιών συνείδησης

Γιατί είναι σημαντικό;

Προς Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας,κ. Φώφη Γεννηματά
: Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των αντιρρησιών συνείδησηςΤα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες-όπως αυτή της συνείδησης-αγνοούνται συνεχώς στην Ελλάδα.Το δικαίωμα στην Ελευθερία της Σκέψης και της Συνείδησης,αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Χάρτας της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Στην πράξη όμως,η κυβέρνηση της Ελλάδας συνεχίζει να καταπατά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και να διώκει τους αντιρρησίες συνείδησης,ενώ την ίδια στιγμή δεν εφαρμόζει την αναγνωρισμένη Εναλλακτική Πολιτική Θητεία,πέραν πολύ συγκεκριμένων εξαιρέσεων!

Ουκρανία: Απειλές μετά το 90% της συμμετοχής – Κάθριν Άστον: Δεν θα αναγνωρίσω τα «υποτιθέμενα δημοψηφισμάτα»

Ηγέτες ρωσόφωνων: «Δυνάμεις κατοχής» τα στρατεύματα – 2 νεκροί και 1 τραυματίας ο απολογισμός της θηριωδίας των Ουκρανών στρατιωτών (3 VIDEO+φωτό) – ΑΝΑΝΕΩΣΗ 23:41

Ουκρανία: Απειλές και προειδοποιήσεις καθώς έκλεισαν οι κάλπες

Με συντριπτική πλειοψηφία κηρύχθηκε ανεξάρτητο το Ντονέτσκ

Με συντριπτική πλειοψηφία κηρύχθηκε ανεξάρτητο το ΝτονέτσκΜε συντριπτική πλειοψηφία 89,7% οι πολίτες της επαρχίας του Ντονέτσκ ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας.
Το 10% ψήφισε όχι και το 0,74% ήταν άκυρα.
Την ανακοίνωση του αποτελέσματος την έκανε ο Ρόμαν Λιαγκίν από κεντρική εφορευτική επιτροπή.
Έτσι μετά την Κριμαία και το Ντονέτσκ στην ουσία γίνεται κομμάτι της Ρωσίας ενώ το πρωί αναμένονται και τα αποτελέσματα από την επαρχία Λουγκάντσκ.
Να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις στο Ντονέτσκ έχουν ιδιαίτερο βάρος για την Ελλάδα, αφού σε αυτήν την επαρχία κατοικούν οι περισσότεροι ομογενείς. 
http://www.tribune.gr/world/news/article/31709/sintriptiki-pliopsifia-kirichthike-anexartito-ntonetsk.html

ΟΛΑΝΤ, ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΣ ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΤΑΛ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΛΙΒΥΗ-ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!


Φ.Ολάντ: “Τιποτένια και άκυρα” τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία




Φ.Ολάντ: “Τιποτένια και άκυρα” τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Η Μόσχα απείλησε μέσω… Twitter την Ρουμανία με βομβαρδισμό


Η Μόσχα απείλησε μέσω… Twitter την Ρουμανία με βομβαρδισμό
Η Ρουμανία ζήτησε εξηγήσεις από τη Μόσχα μετά από μια ανάρτηση στο Twitter του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος αντιδρώντας στην απαγόρευση που επέβαλε το Βουκουρέστι στο αεροσκάφος του να πετάξει πάνω από τον ρουμάνικο εναέριο χώρο, έγραψε ότι θα επιστρέψει με ένα βομβαρδιστικό αεροσκάφος TU – 160.

Ο Ρογκόζιν που είναι ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Ρωσίας στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξ αιτίας της προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία της χερσονήσου της Κριμαίας, επιχείρησε να πετάξει προς τη Μόσχα από την αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία.

“Για τα λεφτά τα κάνεις όλα”… Οι εθνικιστές στρατηγοί είναι “σιγουράκια”


“Για τα λεφτά τα κάνεις όλα”… Οι εθνικιστές στρατηγοί είναι “σιγουράκια”
Όσο και να φωνάζει ο απόστρατος Συναδινός περί πατριωτισμού και εθνικισμού που τον έφεραν στην Χρυσή Αυγή για να προσφέρει στην πατρίδα, δεν πείθει τους συναδέλφους του που λένε ότι ο στρατηγός πήγε…στο σιγουράκι . Οι αποδοχές των ευρωβουλευτών είναι…λουκούμι. Αν προστεθούν μισθός και έξοδα για το προσωπικό που θα έχουν να τους εξυπηρετεί ξεπερνάνε τις 20 χιλιάδες το μήνα!
Γι΄ αυτό και ο εθνικά ευαίσθητος στρατηγός δέχτηκε να πάει με την Χρυσή Αυγή και όχι σε κάποιο από τα άλλα κόμματα -καμιά σαρανταριά- που κατεβαίνουν στις εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις έστω και μερικώς να επαληθευτούν τον στέλνουν ευρωβουλή, γιατί ποιους άλλους έχουν να “σταυρώσουν” οι χρυσαυγίτες. Στους δυο στρατηγούς θα ποντάρουν.

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ-Στρατιώτες ρομπότ, όπλα λέιζερ, όπλα ήχων…

Στρατιώτες ρομπότ, όπλα λέιζερ, όπλα ήχων…Κάποτε όλα αυτά φάνταζαν ως σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Τώρα πια όμως τα όπλα αυτά είναι είτε εν χρήσει, είτε προετοιμάζονται να είναι, σε πολύ λίγα χρόνια από σήμερα.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής του υπουργείου Άμυνας της πατρίδας του, Σάιμον Κόουλ, μιλώντας σε διεθνές αμυντικό συνέδριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τα όπλα αυτά όμως, τόνισε, θα γίνουν, παράλληλα όμως, προσιτά και σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες.

Αφρική, στρατηγική παρουσία και οι ΗΠΑ… ‘άγκυρα’ σε Τζιμπουτί

Μετά την κινεζική, την ινδική και την ιαπωνική ενασχόληση με την περιοχή (σαφές είναι και το ενδιαφέρον της Ρωσίας), ήρθε η ώρα και για τις ΗΠΑ να κάνουν άλλη μια κίνηση στη σκακιέρα…

Την ανακοίνωση της «μίσθωσης επί μακρό χρόνο» της στρατιωτικής βάσης «Camp Lemonnier» έκαναν από κοινό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και ο πρόεδρος του Τζιμπουτι Omar Guelleh στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης μετά τη συνάντηση τους στο Λευκό Οίκο.
«Η βάση Lemonnier είναι εξαιρετικά σημαντικήγια το έργο μας στο Κέρας της Αφρικής και επίσης στη ευρύτερη περιοχή. Εκτιμούμε πάρα πολύ τη φιλοξενία που μας παρέχει το Τζιμπουτι» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του πρόεδρου της Τζιμπουτι που χαρακτήρισε τις σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ ως στρατηγική συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, της πειρατείας και της διακίνησης ανθρώπων».

Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση ανάμεσα σε Κίνα-Ουιγούρους;

Κλιμακώνεται η ένταση στην κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ μεταξύ των κινεζικών αρχών και των μουσουλμάνων Ουιγούρων κατοίκων, μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν εκεί και τις οποίες οι κινεζικές αρχές αποδίδουν σε ισλαμιστές αυτονομιστές.
Κινεζικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με Ουιγούρους, στο δυτικό τμήμα της επαρχίες και συνέλαβαν πολλούς από τους διαδηλωτές, από τους οποίους περίπου 300 ανήκουν στο αυτονομιστικό κίνημα των Οιγούρων. Ένας Ουιγούρος πυροβολήθηκε από Κινέζο αστυνομικό και έπεσε νεκρός, τη στιγμή που έριχνε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε περιπολικό της αστυνομίας.

ΒΙΝΤΕΟ-Θερμό επεισόδιο Κίνας-Βιετνάμ-8 τραυματίες

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ένα κινεζικό σκάφος εμβόλισε εσκεμμένα δύο βιετναμέζικα σκάφη σε διαφιλονικούμενα ύδατα όπου κινεζικές εταιρείες άρχισαν να επιχειρούν το περασμένο σαββατοκύριακο, προκαλώντας μεγάλης κλίμακας ζημιές. Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εξωτερικών τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Λογαριασμός κινητού - φωτιά για στέλεχος Γενικού Επιτελείου! 1000 ευρώ σ΄ ένα μήνα!

Image
Φαίνεται ότι το γενικότερο κλίμα του succes story έχει αρχίσει να επηρεάζει πολλούς αρνητικά και πολλά από τα αρνητικά του παρελθόντος επανέρχονται. Ένα από τα πρώτα μέτρα που είχαν ληφθεί στον δημόσιο τομέα και στις ΕΔ ήταν και ο περιορισμός στο ελάχιστο δυνατό των εξόδων που είχαν να κάνουν με τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας για “υπηρεσιακούς λόγους”. 

Σ΄ αυτή τη λογική είχαν τεθεί αυστηροί περιορισμοί για το ποιοι θα έχουν κινητά τηλέφων και πόσα χρήματα θα καλύπτει το δημόσιο για την χρήση τους. Στο ΓΕΝ για παράδειγμα είχε καθοριστεί το ποσό των 200 ευρώ για όσους είχαν “χρεωθεί” υπηρεσιακό κινητό. 

Γι΄ αυτό και προκαλεί συζητήσεις και αρνητικά σχόλια ο λογαριασμός των 990 ευρώ που ήρθε σε Γενικό Επιτελείο! Ο λογαριασμός έχει γίνει από αξιωματικό που υπηρετεί σε θέση κλειδί του Γενικού Επιτελείου και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για να καλυφθούν τα επιπλέον χρήματα από τον ίδιο. 

Στη χώρα της Boko Haram

EK_NothernNigeriaConflict_04-1072x714O Ed Kashi για λογαριασμό του National Geographic , ταξίδεψε πρόσφατα στη Νιγηρία , την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, που είναι ένας από τους σημαντικότερους  παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, όπου το 50 % του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Η εργατική τάξη πήγε Eurovision (βίντεο)

Metropolis
Μπορεί οι περισσότεροι να ασχολήθηκαν με τη νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision, Κουίν Κοντσίτα και το πώς πήγε η ελληνική συμμετοχή, κάποιοι όμως βρήκαν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν στην Κοπεγχάγη, έξω από το χώρο όπου διεξήχθη ο τελικός, και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους εργαζόμενους των καταστημάτων «Metropolis».
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό που έγραφε: «The Greek participation in Eurovision is paid with the blood of the laid-off workers of the Metropolis stores»– («Η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision γίνεται με το αίμα των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis»). 

Στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ η Ελαφόνησος

Διχασμός για την αξιοποίηση της αμμουδιάς σε Σαρακίνικο και Σίμο

07/05/2014

Τις πρώτες πολιτικές αντιδράσεις αλλά και μύδρους από περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον αιγιαλό και την παραλία. Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης» εις βάρος του φυσικού χώρου και των φυσικών πόρων.
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ελαφονήσου, η οποία παράλληλα έχει να σηκώσει το βάρος των υπό παραχώρηση παραλιών της που προσφέρει το ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση.

Πως ο νεοπλουτισμός των Πελοποννησίων έριξε τον Τρικούπη; του Βαγγέλη Γεωργίου

flust.gr-ιστορία

Ξεκινά από την Δευτέρα 12 Μάη άσκηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων δίπλα στη Ρωσία με τη συμμετοχή και ελληνικών μονάδων

Ξεκινά από την Δευτέρα 12 Μάη η πολυεθνική άσκηση ΝΑΤΟικών δυνάμεων «Joint Air Warfare Tactical Exercise 2014» (JAWTEX 2014), με συμμετοχή και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Θα διεξαχθεί μέχρι τις 23 Μάη, στη Βόρεια και Ανατολική Γερμανία, στη Βόρεια Θάλασσα, και δίπλα σε χώρες - μέλη της λυκοσυμμαχίας που συνορεύουν με τη Ρωσία, σε περίοδο όξυνσης της αντιπαράθεσης μεταξύ ευρωατλαντικών και ρωσικών μονοπωλίων για τον έλεγχο πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών.