Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζουν την ιστορία, γεννούν νέους φασίστες!

Οπαδοί στο Lviv της Δυτ.Ουκρανίας σηκώνουν γιγαντιαίο πανό όπου αναγράφεται "Μπαντέρα-Ήρωας" σε αγώνα με αντίπαλο, την ομάδα του Ντονιέτσκ.
Πώς θα γιορτάσει η Ουκρανία την 70η επέτειο απελευθέρωσής της απ’ τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής; Μα φυσικά απαγορεύοντας κάθε αναφορά στη λέξη “απελευθέρωση”!

Αυτές ακριβώς ήταν οι οδηγίες που δόθηκαν στα ουκρανικά ΜΜΕ από την αρμόδια κρατική επιτροπή ραδιοτηλεόρασης κατόπιν εισήγησης του Ουκρανικού Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης (πηγή στα ρώσικα: http://www.unian.net/politics/999186-goskomteleradio-rekomenduet-smi-otkazatsya-ot-termina-osvobojdenie-ot-fashistskih-zahvatchikov.html).

Το «χτύπημα» στην Οτάβα και το προφίλ του δράστη Από Palmografos.com: Palmografos.com - Το «χτύπημα» στην Οτάβα και το προφίλ του δράστη

imageΣε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο Καναδάς μετά τη δολοφονία ενός στρατιώτη την Τετάρτη από ένοπλο που στη συνέχεια εισήλθε στο κτίριο του κοινοβουλίου για να πέσει τελικά νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ βρίσκεται πλέον το προφίλ του δράστη. Καθώς είναι νεκρός το κίνητρό του είναι δύσκολο να εξακριβωθεί. Πρόκειται για τον 32χρονο Μάικλ Ζεάφ -Μπιμπόου.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Μπιμπόου είναι Καναδός πολίτης που ασπάστηκε το Ισλάμ. Συγκεκριμένα φέρεται να γεννήθηκε στο Κεμπέκ το 1982 ως Μάικλ Τζόζεφ Χολ και σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Καναδά είχε εργαστεί κατά περιόδους ως ανθρακωρύχος και εργάτης. Δεν είναι σαφές πότε και γιατί άλλαξε το όνομά του σε Ζεάφ Μπιμπόου και ασπάστηκε το Ισλάμ. Μάλιστα μια φωτογραφία του αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτος στο Twitter χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί η γνησιότητά της.

Ντοκιμαντέρ: Η τραγική ιστορία των παιδιών που μισούν την σοκολάτα


αναδημοσίευση από back-to-nature.gr

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τις σοκολάτες. Κάποια παιδιά, όμως, τις απεχθάνονται. Ένα από αυτά είναι και ο Ντρίσα. Ο Ντρίσα φέρει ακόμη τα σημάδια της περιόδου που πέρασε, δουλεύοντας σε κάποια φυτεία κακάο της Ακτής του Ελεφαντοστού. Πολυάριθμα σημάδια από χτυπήματα. Ο Ντρίσα ήταν ένας «σκλάβος της σοκολάτας», ένα από τον άγνωστο αριθμό παιδιών από τη δυτική Αφρική που πωλούνται από τις οικογένειές τους ως σκλάβοι στην Ακτή του Ελεφαντοστού, τη μεγαλύτερη παραγωγό χώρα κακάο στον κόσμο. Τα υποχρεώνουν να εργάζονται χωρίς να τα πληρώνουν, τα χτυπούν όταν αυτά εκδηλώνουν κάποιες αντιρρήσεις τους και τα εγκαταλείπουν, όταν αρρωσταίνουν.Ο Ντρίσα εργαζόταν 18 ώρες την ημέρα, έτρωγε ελάχιστα και το βράδυ κοιμόταν κλειδωμένος σ΄ ένα μικρό δωμάτιο. Τα χτυπήματα που δεχόταν ήταν αρκετά για να τον «πείσουν» να συνεχίσει. Οι «σκλάβοι της σοκολάτας» που χρησιμοποιούνται στην Ακτή του Ελεφαντοστού προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από το Μάλι, το Μπενίν, το Τόγκο και την Κεντροαφρικάνικη Δημοκρατία. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, ωστόσο, γι΄ αυτά είναι λιγοστές και συγκεχυμένες.

Απόφαση βόμβα για τις γερμανικές αποζημιώσεις μέσω Ιταλίας!


Image
Ιδιαίτερης βαρύτητας , για το θέμα των περιβόητων Γερμανικών αποζημιώσεων θεωρείται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαιώνει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, το 1944 .
Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW “το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της χώρας μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ουκρανία: «Η Κραματόρσκ, η Μαριούπολη, η Σλαβιάνσκ θα γίνουν δικές μας"!


ImageΟι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διεμήνυσαν σήμερα ότι σκοπεύουν να καταλάβουν πόλεις-κλειδιά τις οποίες ελέγχουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Η Κραματόρσκ, η Μαριούπολη, η Σλαβιάνσκ θα γίνουν δικές μας. Είμαστε έτοιμοι να τις καταλάβουμε. Δεν αποκλείονται σκληρές μάχες», δήλωσε ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ο ηγέτης της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
Οι τρεις πόλεις είχαν επανέλθει στον έλεγχο των κυβερνητικών στρατευμάτων το καλοκαίρι, αφού οι ομάδες των ανταρτών τις εγκατέλειψαν. Η ανακατάληψη της Κραματόρσκ και της Σλαβιάνσκ σημειώθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με τη χρήση βαρέος πυροβολικού κι από τις δυο πλευρές.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 22/1/2016 Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Αναβλήθηκε για τις 22/1/2016 η δίκη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Ευχαριστούμε τους συναγωνιστές, τις συλλογικότητες της Αριστεράς και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και τους μαχόμενους δημοσιογράφους που στέκονται για χρόνια, όπως και τώρα αγωνιστικά στο πλευρό μας.  
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ:
ΔΗΛΩΣΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Ό,τι κι αν κάνουν όμως, δε μας φοβίζουν!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ:
Η «ΒΑΣΙΛΕΙΑ» ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΙΨΑ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ

Απαιτούμε την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης
σε βάρος των αγωνιστών!

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ-ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ-ΝΙΚΟΥΝ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    Diktiospartakos.blogspot.com

Καρέ-Καρέ ο Βασανισμός Μέχρι Θανάτου του Καρέλι

http://assets.vice.com/content-images/contentimage/194398/-MG-9198.jpgΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες του βασανισμού μέχρι θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι περιγράφονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, που παρουσιάζει το VICE. Το δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη 13 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τον διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, όπου κατέληξε ο Καρέλι τον περασμένο Μάρτιο, αποκαλύπτοντας τη θλιβερή αλληλουχία των γεγονότων.
Η αφήγηση ξεκινά στις 25 Μαρτίου 2014, όταν ο Καρέλι επιτέθηκε μέσα στο κελί του στις φυλακές Μαλανδρίνου και σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη. Δύο μέρες αργότερα, στις 15.40 της 27ης Μαρτίου, ο Αλβανός μετάγεται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Στο βούλευμα περιγράφεται ότι περίπου 20 σωφρονιστικοί περίμεναν τον Καρέλι στην είσοδο φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «θα περάσεις καλά», «αρχιδάκι, δολοφόνε θα δεις τι θα πάθεις» κ.α.

Oι ΗΠΑ εκπαιδεύουν την Κομισιόν πώς να κλείνει τράπεζες εν μια νυκτί

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_43199/oi-ipa-ekpaideuoun-tin-komision-pws-na-kleinei-trapezes.w_l.jpgΟι φόβοι και οι ανησυχίες στις αγορές, γύρω από το μέγεθος των κεφαλαιακών κενών που θα δείξουν τα stress tests για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυξάνονται όσο πλησιάζει η ώρα των αποκαλύψεων.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, το κενό υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ, ενώ αναλυτές της τράπεζας Berenberg ανεβάζουν το ποσό στα 300 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πάντως πως δεν περιμένουν ότι τα αποτελέσματα θα είναι τελικά τόσο σκληρά καθώς ο φόβος εκδηλώσεων πανικού στις χρηματαγορές είναι τεράστιος.

Έκλεισαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Άμφισσα και Μαρούσι



http://1.bp.blogspot.com/-Q4r1ZDFyep0/VEUseTddApI/AAAAAAAAB1k/2OLW27CgsBY/s1600/1236547_657064377644660_1044104197_n.gifΜέσα στην νύχτα τα μάζεψαν άρον άρον και εξαφανίστηκαν από το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι πριν λίγες μέρες στην Άμφισσα.
Η Χρυσή Αυγή είχε κάνει την εμφάνισή της στην περιοχή πριν δύο χρόνια με μια φασιστική επίθεση στην πόλη της Ιτέας.
Τότε η προσπάθεια σύστασης πυρήνα στην Ιτέα είχε δεχθεί τις αποδοκιμασίες των κατοίκων και της νεολαίας. Σαν απάντηση είχαν φέρει πούλμαν με τάγματα εφόδου από άλλες περιοχές της Ελλάδα για να τρομοκρατήσουν, και είχαν χτυπήσει βάρβαρα έναν νέο στην Ιτέα.
Η αντίδραση της κοινωνίας της Ιτέας και η παραίτηση από την οργάνωση του υποψήφιου βουλευτή της που καταγόταν από την περιοχή ήταν η αρχή. Η οργάνωση δεν ξαναεμφανίστηκε στους δρόμους της Φωκίδας αλλά παρ όλα αυτά εκλογικά ακολουθούσε τα γενικά ποσοστά του κόμματος.

Αυτές είναι οι επιστροφές σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας...ΠΕΑΛΣ αποκλειστκό

http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/SYSMED_ERGASIASKA_DIADILOSEIS/glk1.jpgΟι απώλειες που είχαν οι ένστολοι από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι σήμερα, θα καλυφθούν σύμφωνα με τους πίνακες που έστειλε το ΓΛΚ στο ΑΛΣ κατά 50%.
Πρόταση του Κεντρικού Λογιστηρίου του Κράτους(ΓΛΚ) στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος(ΑΛΣ) με την οποία ζητά να υπολογίσει το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί(μηνιαία-ετήσια) από την αναπροσαρμογή των αποδοχών του προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία των παρακάτω πινάκων...πηγή:limenika-nea

Στις 23 του Οκτώβρη δικάζεται η «ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» στη Θεσσαλονίκη και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στην Αθήνα ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Καμία δίωξη δεν μας σταματά, συγκέντρωση 23/10 Β' Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών 9.00Στις 28 Οκτωβρίου 2011, χιλιάδες Θεσσαλονικείς, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα, μετατρέπουν την παρέλαση του στρατού σε ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Μετατρέπουν μια «εθνική» φιέστα ενός βάρβαρου συστήματος εξουσίας σε παν-κοινωνική, ταξική γιορτή των καταπιεσμένων, όσων είχαν βιώσει τα τελευταία χρόνια την καταστολή, την εξαθλίωση και την φτωχοποίηση που προκαλεί η αστική και μνημονιακή πολιτική.
Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, είχε επιλεγεί ήδη από την ασφάλεια και τους δικαστικούς μηχανισμούς, ο Ηλίας Σμήλιος, ένας αγωνιστής εκπαιδευτικός, για χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Η κατηγορία κατασκευάζεται, υιοθετώντας όλο το πλέγμα των φασιστικών εννοιών της συλλογικής ευθύνης και της έκτακτης ανάγκης του καθεστώτος.
Το «μήνυμα» της τρομοκράτησης πρέπει να το παραλάβει όλος ο αγωνιζόμενος κλάδος των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η αγωνιζόμενη κοινωνία, που πρέπει να σκύψει το κεφάλι, όχι μόνο σε μισθούς και συντάξεις πείνας, την ανεργία και τη φορομπηξία, την εξόντωση της αξιοπρέπειας και της ζωής για την πλειοψηφία του λαού, αλλά και στη διάλυση της υγείας, της παιδείας και κάθε δημόσιου αγαθού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

                                       Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Την Πέμπτη δικάζεται στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για συκοφαντική δυσφήμηση με βάση μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, που έκανε αποδεκτή ο εισαγγελέας. Συκοφαντική δυσφήμιση θεωρείται η δημοσιοποίηση, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επιστολής φαντάρων για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα τους, όπου ήταν διοικητής ο παραπάνω.

Αυτη η διωξη δεν πρεπει, και δεν προκειται να περασει

To Σωματειο Σερβιτορων Μαγειρων και λοπων εργαζομενων στον κλαδο του επισιτισμου εκφραζει την αλληλεγγυη του στην επιτροπη αλληλεγγυης στρατευμενων, εναντια στην επιθεση της κυβερνησης και των κρατικων μηχανισμων, με προσχημα τη μυνηση Δ. Βουτση διοικητη του 586 ΤΠ/Κεντρου Εκπαιδευσης Νεοσσυλεκτων Γρεβενων, για συκοφαντικη δυσφημηση. 

«Αριστερός» Εθνικισμός ενάντια στον «προς αναζήτηση» εργατικό διεθνισμό.

«Αριστερός» Εθνικισμός ενάντια στον «προς αναζήτηση» εργατικό διεθνισμό.Γράφει ο Κώστας Φωτάκης
Δυστυχώς, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα, όταν διάβασε άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ  που κατακεραύνωνε την Ελληνική κυβέρνηση για την “προδοτική” της στάση απέναντι στις προκλήσεις των αλβανών εθνικιστών στην Σερβία και στον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα από αυτούς. Με άλλοθι την υπεράσπιση της πατρίδας ξεδιπλώνεται ένας απίστευτος εθνικισμός, καλεί την Κυβέρνηση του Σαμαρά-Βενιζέλου και του κεφαλαίου να πάρουν μέτρα ενάντια στους Αλβανούς που ονειρεύονται « να αρπάξουν την Κέρκυρα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία» και φυσικά αναφέρεται στο σύνολο του αλβανικού λαού και όχι σε φασιστικές ομάδες. Ταυτίζοντας, ως συνήθως κάθε λαό με την κυβέρνηση του και τις πιο αντιδραστικές πολιτικές, συνεπής με την λογική του «ενιαίου έθνους».

ΕΤ3 -ZONA ROSA: Η Παρέλαση του Λαού

tzamadanis725Σημαντικό βίντεο από την σημερινή (22/10/2014) εκπομπή ZONA ROSA της ΕΤ3.
Εκτός από αποσπάσματα από την παρέλαση στην Πάτρα στις 28 Οκτωβρίου 2011, όπου η μπάντα του Δήμου “παιανίζει” το «Σώπα όπου νά “ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου, παρουσιάζεται η ¨Παρέλαση του Λαού» την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον δικηγόρο Γιώργο Τζαμαδάνη. Στην παρουσίαση της εκπομπής: Σ. Πανούσης, Χ. Αβραμίδης

Τι προβλέπει η «μυστική» συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας


Τι προβλέπει η «μυστική» συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας
Σε «μυστική» συμφωνία έχουν καταλήξει όπως όλα δείχνουν Τουρκία και ΗΠΑ, αναφορικά με το ζήτημα της παροχής βοήθειας στους Κούρδους του Κομπανι. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal φέρνει στο φως τις άγνωστες πτυχές της μυστικής συμφωνίας. Όπως υποστηρίζεται σε ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη, «η Τουρκία απάντησε στις αμερικανικές πιέσεις και επέτρεψε στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ να διασχίσουν τα εδάφη της προκειμένου να ενισχύσουν τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας, στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, μια εντυπωσιακή αλλαγή στάσης για μια χώρα που θεωρούσε μέχρι πρότινος τους εν λόγω μαχητές εχθρούς της».

Αποφασίστηκε η ανακατάταξη 25 Οπλιτών στον ΠΝ. Όλες οι προϋποθέσεις

Αποφασίστηκε η ανακατάταξη 25 Οπλιτών στον ΠΝ. Όλες οι προϋποθέσειςΚοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, προβλέπει την ανακατάταξη – επανακατάταξη 25 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.
Στόχος είναι η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΓΕΝ:

"Φορτσάρουν" οι ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών - Όπλα 600 εκατομμυρίων στο Ιράκ


Image
''Φουλ'' προχωρά η ενίσχυση των δυνάμεων που μάχονται το <<Ισλαμικό Κράτος>> (ΙSIL) με όπλα πυρομαχικά και άλλα υλικά από τις ΗΠΑ! Μετά την από αέρος ρίψη εφοδίων στους Κούρδους του Κομπάνι στην Συρία, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. Μαρί Χαρφ ανακοίνωσε πως ως αμερικανικό ΥΠΕΞ ενέκριναν την πώληση των πυρομαχικών για άρματα, συναφούς εξοπλισμούς και εξαρτημάτα προς το Ιράκ  εκτιμώμενου κόστος είναι 600 εκατομμύρια δολάρια.

Τα χημικά και βιολογικά όπλα ξανά στο προσκήνιο

Τα χημικά και βιολογικά όπλα ξανά στο προσκήνιο
Η συνεχιζόμενη τραγωδία στη Συρία έφερε ξανά στην επικαιρότητα τα απαγορευμένα, αλλά υπάρχοντα σε κάθε οπλοστάσιο χημικά και βιολογικά όπλα.
Mετά τη φρίκη που γνώρισε η ανθρωπότητα από την εκτεταμένη χρήση των χημικών όπλων -που με τόση ενάργεια περιγράφει ο Στρατής Μυριβήλης στο κεφάλαιο του βιβλίου του «Η ζωή εν τάφω» κάτω από τον τίτλο «τα αέρια»- τα κράτη είχαν συντάξει το πρωτόκολλο συμφωνίας της Γενεύης το 1925 στο οποίο απαγορευόταν η χρήση των χημικών όπλων.

ΗΠΑ: Ένοχη η Blackwater για τη δολοφονία 14 Ιρακινών πολιτών το 2007

Σε μια σημαντική νίκη για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ένα αμερικανικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχους 4 πρώην φρουρούς της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας Blackwater για σχεδόν κάθε κατηγορία που αντιμετώπιζαν σε σχέση με τη δολοφονία – το 2007 – 14 άοπλων Ιρακινών στη Βαγδάτη.

Η ετυμηγορία αυτή εκδίδεται 7 και πλέον χρόνια μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που είχε εξοργίσει τους Ιρακινούς και είχε υποδαυλίσει τον αντιαμερικανισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.