Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στην Ουκρανία

Απρόβλεπτες οι εξελίξεις στην Ουκρανία
Αναβαθμίζεται η στρατιωτική παρουσία των Δυτικών στην Ουκρανία, με τα αμερικάνικα τανκς να παρελαύνουν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα ρωσικά σύνορα και την Αγγλία να στέλνει συμβούλους ενώ ζητά ενεργότερη ανάμειξη της ΕΕ στο πλευρό του Κιέβου.
του Άρη Χατζηστεφάνου
Αγγλοσαξωνικά τύμπανα πολέμου ακούγονται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, καθώς Ουάσινγκτον και Λονδίνο κλιμακώνουν τις απειλές εναντίον της Μόσχας. Σε μια κίνηση μικρής στρατιωτικής σημασίας αλλά τεράστιου συμβολικού χαρακτήρα, μια ίλη αμερικανικών αρμάτων μάχης παρήλασε την περασμένη Τρίτη, με την αστερόεσσα να κυματίζει, στην πόλη Νάρβα της Εσθονίας – μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ρωσικά σύνορα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Το λογότυπό μας / Our logoΣήμερα στο Ελληνικό έγινε μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο κέντρο κράτησης μεταναστών που λειτουργεί στη γειτονιά και σε αλληλεγγύη στις κρατούμενες μετανάστριες.
Στο κάλεσμα της αναρχικής συλλογικότητας ΝΑΜΟΥΣ ανταποκρίθηκαν η Συνέλευση αλληλέγγυων από τα νότια, η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ, η Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας,η πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης, η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, το ΕΕΚ και το Συντονιστικό Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα στα Νότια και Ανατολικά.
Mε πάνω από 200 άτομα και με παλμό η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σουρμένων και κατέληξε στο κέντρο κράτησης.

Χρυσαυγίτης γιατρός πιάστηκε επ' αυτοφώρω με φακελάκι

Επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που έπαιρνε φακελάκι με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, πιάστηκε γιατρός της Μαιευτικής Κλινικής του Βοστανείου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, έπειτα από την καταγγελία του συζύγου μιας εγκύου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με την οποία, ο γυναικολόγος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τον τοκετό της στο Νοσοκομείο.
Σε συμφωνία με τις αρχές, ο σύζυγος παρέδωσε στον γυναικολόγο το χρηματικό ποσό, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και ακολούθησε η σύλληψή του. Ο γιατρός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Ο Ελληνικός Στρατός σε τραγούδια...

«Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός». Η φράση αυτή συνοψίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο μια από τις πιο θεμελιώδεις αλήθειες της ελληνικής πραγματικότητας, αφού ο στρατός είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος στον παραλογισμό του ελληνικού δημοσίου, στη λογική του βύσματος, της κομπίνας και του βολέματος. Πέρα από αυτά αποτελεί, βέβαια, και μια καλή εξάσκηση στο εθνικό μας άθλημα.

Δύο βασικοί άξονες λειτουργίας του ελληνικού στρατού είναι ο προβλεπόμενος τρόπος που πρέπει να γίνεται το καθετί και η άκαμπτη γραφειοκρατία. Αυτά οδηγούν σε καταναγκαστικούς παραλογισμούς και γελοίες διαδικασίες χωρίς κανένα νόημα». [ slang.gr ]

Stratfor: "Έρχεται η δεκαετία του αίματος" - Δυσοίωνες προβλέψεις-ευχές για όλους τους αντιπάλους των ΗΠΑ

Έκθεση-πρόβλεψη για μια δεκαετία με πολύ αίμα έβγαλε το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor, που προμηνύει άσχημα "μαντάτα" για την ΕΕ, την Ρωσία και γενικότερα για όλους τους αντιπάλους των ΗΠΑ.
Η έκθεση έχει σημασία διότι το γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor είναι παρακλάδι της CIA και περισσότερο εκφράζει τις ευχές των Αμερικανών για διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίς και αποδυνάμωση όλων των υπόλοιπων κρατικών οντοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία τους. 
Σαν "ευχολόγιο" μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο βάρος, αλλά σαν σχεδιασμοί των Αμερικανών για το πως θα ήθελαν να πάνε τα πράγματ στον πλανήτη έχει ιδιαίτερη σημασία. 

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΨΜ:”Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ” ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ένας Αμερικάνος Ελεύθερος Σκοπευτής πυροβολεί την νοημοσύνη μας
Στο μικρόφωνο της πλατείας Νίκος Αργυρίου

american-sniper_612x380_1_0
 http://www.plateiaradio.gr/

Τι θα κάνει ο νέος ΑΓΕΣ Τελλίδης με την αθλιότητα της ΜΟΜΑ και του ΚΕΤΧ Πάτρας;

ImageΟ νέος Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης στην πρώτη του ημερήσια διαταγή υποσχέθηκε ότι απόλυτη προτεραιότητά του θα είναι οι άνθρωποι του Στρατού Ξηράς. Μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή διατυπώθηκαν οι εξής δεσμεύσεις:
- Η ενάσκηση χρηστής και ανθρωποκεντρικής διοίκησης από όλα τα κλιμάκια της ιεραρχίας, με ορθολογική χρησιμοποίηση του προσωπικού και των διατιθεμένων πόρων, τομέα στον οποίο υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης. Η με κάθε τρόπο συμπαράσταση στο προσωπικό, ώστε να διατηρηθεί ακμαίο το ηθικό. Έτσι θα μπορεί απερίσπαστο, να ξεπεράσει τις υφιστάμενες δυσκολίες και να εστιάσει στην εκτέλεση της αποστολής. 
- Η υγεία και αρτιμέλεια του προσωπικού με συνεχή άσκηση ελέγχων.
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον νέο ΑΓΕΣ Β.Τελλίδη αν είναι στις προθέσεις του να διατηρήσει την αθλιότητα και την επικινδυνότητα μονάδων όπως αυτών που βρίσκονται στην ευθύνη του ΚΕΤΧ Πάτρας και πιο συγκεκριμένα την 76 Μ.Ε. (ΜΟΜΑ);

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – Να κλείσουν τα κρατητήρια-κολαστήρια Ελληνικού
Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζει την τοπική πορεία αλληλεγγύης στις μετανάστριες κρατούμενες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού που διοργανλωνεται το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2 στις 11:00 και θα ξεκινήσει από την πλατεία Σουρμένων (λεωφ.Ιασωνίδου) 

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ!

Εντύπωση σε πολύ κόσμο προκάλεσε η βίαιη στάση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών έξω από την Αμυγδαλέζα. Περίμεναν πού μεγαλύτερη ευαισθησία σε ένα ζήτημα που φαίνεται να βρίσκει τη λύση του. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το κέντρο κράτησης και δήλωσε «Αυτό που είδα στην Αμυγδαλέζα δεν μπορεί να μείνει»!

Τρομερή Μαγκιά: Άρνηση στράτευσης στην Ουκρανία.


Στις 8 Φεβρουαρίου, το τοπικό δικαστήριο του Ιβανό-φανόβσκ αποφάσισε την κράτηση του δημοσιογράφου Ρουσλάν Κοτσάμπ. Ο Κοτσάμπ κρατείται με εντολή του αρμόδιου υπουργείου. Είχε στην κατοχή του υλικό που σύμφωνα με τους νομικούς αρμόδιους συνιστούν παράβαση του νόμου- άρθρου 1 παράγραφος 1.11 και 1.14 του ουκρανικού συντάγματος. Η παραβίαση αυτών των άρθρων προβλέπει μέχρι και πολυετή φυλάκιση. Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος Ρουσλάν Κοτσάμπ απευθύνθηκε μέσω βίντεο στο youtube στον Ποροσένκο με τίτλο «αρνούμαι να συμμετάσχω στη στρατιωτική κινητοποίηση«: «παρακαλώ να μη μου στείλετε περαιτέρω ειδοποιήσεις, γνωρίζω πολύ καλά το νόμο, προτιμώ να περάσω 1-2 χρόνια στη φυλακή παρά να σκοτωθώ στο πόλεμο, αρνούμαι να πολεμήσω σε μια κατάσταση που οι ολιγάρχες μας ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και απλά σκέφτονται που θα βρουν τα επόμενα 100 εκ για να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες τους αντί να τα ξοδέψουν σε κοινωνικές παροχές και να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη που έρχεται την άνοιξη, στο Ντόνμπας, «άντρακλες» από τη μια πλευρά, πολεμούν «άντρακλες» από την άλλη «. 

Ανταπόκριση από τη δίκη των Μick Wallace και Clare Daly και δυο σκέψεις για το αντιπολεμικό κίνημα στην Ιρλανδία.

Του Άγγελου Παναγιωτόπουλου, από το “The Bottom Dog”, Λίμερικ, Ιρλανδία
Αποτέλεσμα εικόνας για Clare Daly και Mick WallaceΑναβολή πήρε η δίκη των ανεξάρτητων βουλευτών Clare Daly και Mick Wallace για την απόπειρά τους να επιθεωρήσουν αμερικάνικο στρατιωτικό αεροπλάνο στο Αεροδρόμιο του Shannon για τις 10 Μαρτίου. Το παρατηρητήριο του Shannon (ShannonWatch) παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης και ενημερώνει τακτικά τόσο για τη δίκη όσο και για την παρουσία αμερικάνικων στρατιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο. Από την έως τώρα εξέλιξη της δίκης έχουν αναδειχθεί ήδη κάποια σημαντικά στοιχεία σύμφωνα με το ShannonWatch.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής ο δημοσιογράφος των Irish Times για ζητήματα ασφαλείας Tom Clonan, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΟΗΕ Denis Halliday, o ανεξάρτητος δικηγόρος διεθνούς δικαίου και ειδικός σε ζητήματα ουδετερότητας Roberto Zamora και ο Edward Horgan από το ShannonWatch. 

Δίνει η Δύση όπλα στους φασίστες του ISIS; Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος...

OHE: «Βάρβαρες τρομοκρατικές πράξεις» οι καταστροφές αρχαίων από την ISISΣύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται το infowars.com, μια μεγάλη ποσότητα όπλων των ΗΠΑ έχει αποσταλεί στο ΙΚΙΛ. Στο ίδιο δημοσίευμα: «Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του ιρακινού κοινοβουλίου έχει πρόσβαση σε υλικό το οποίο αναφέρεται στις καταρρίψεις των δύο βρετανικών αεροσκαφών που μετέφεραν όπλα τους εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Χακέμ αλ Ζαμέλι, στην αραβική γλώσσα αναφερόμενος στο Κέντρο του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου του Ιράκ… Ο Χακέμ αλ Ζαμέλι, ανώτερος ιρακινός βουλευτής, πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, λαμβάνει καθημερινά αναφορές από τις δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία αλ Ανμπάρ, όπου έγιναν οι ρίψεις πολεμικού υλικού στους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’. 

Ιρλανδία: το αντιπολεμικό κίνημα και η περίπτωση του αεροδιαδρόμου του Shannon

Στην Ιρλανδία ξεχωριστή θέση για το κοινωνικό κίνημα έχει η αντιπολεμική δράση για την ουδετερότητα του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου του Shannon. To Shannon έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό. Το αντιπολεμικό κίνημα έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες για τις οποίες, μέλη του, έχουν υποστεί ποινές φυλάκισης.
H ανταπόκριση: Σήμερα είναι και η δίκη της Clare Daly και του Μιck Wallace, ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι μπήκαν στον αεροδιάδρομο του Σάννον με στόχο να κάνουν έλεγχο σε αμερικάνικο στρατιωτικό αεροπλάνο, υπερασπίζοντας την ουδετερότητα της χώρας. 

Βούλγαροι ενάντια στο ΝΑΤΟ


Μια περίεργη σύμπλευση της Αντιφασιστικής Ένωσης Βουλγαρίας με το φασιστικό κόμμα ΑΤΑΚΑ υποδηλώνει την ιδεολογική κρίση που διαπερνά αυτήν την περίοδο τη Βουλγαρία. Η διακοπή της σύνδεσης με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου από τη νέα φιλοαμερικανική κυβέρνηση της χώρας έχει πυροδοτήσει τόσο τις μνήμες από τις διαχρονικά καλές σχέσεις της Βουλγαρίας με τη Ρωσία (πρώην ΕΣΣΔ, πρώην αυτοκρατορία) ενώ παράλληλα ένα σημαντικό τμήμα δειλά έχει αρχίσει να εκδηλώνεται ενάντια στην προσάρτηση της Βουλγαρίας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η φωτογραφία αποκαλύπτει σε ένα βαθμό, και την αντιπαράθεση αλλά και την ιδεολογική αυτή κρίση. Σημαίες με τον Τσε και βουλγαρικές σβάστικες μαζί!
αναδημοσίευση, μετάφραση δημοσίευσης από το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων

Πώς ήταν το 2014 για τα παιδιά της Παλαιστίνης;

Ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν ένα παλαιστίνιο αγόρι μετά από διαδήλωση στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο χωριό Σιλουάντ, βόρεια της Ραμάλας.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ!‏

ImageΒραζιλιάνοι και Ρώσοι εθελοντές στις λαϊκές πολιτοφυλακές του Ντονμπάς, μαζί με δημοσιογράφο του αριστερού περιοδικού Revista Opera, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους 8 Ισπανικούς αντιφασίστες που συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία για την συμμετοχή τους στις λαïκές πολιτοφυλακές στο Ντονμπάς στον αγώνα κατά του ακροδεξιού καθεστώτοςτου Κιέβου. Οι 8 αντιφασίστες αντιμετωπίζουν σήμερα ανυπόστατες κατηγορίες, μεταξύ των  οποίων της ανθρωποκτονίας, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών. 

Η κρίση στην Ουκρανία αφορμή επανασχεδιασμού των Ενόπλων στη Γερμανία όπως και σε όλη την Ανατολική Ευρώπη-Βαλτική

100 Leopard 2: Χάνεται η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνικό ΣτρατόΔεδομένης της κρίσης της Ουκρανίας το Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο, μετά από δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, εξετάζει τη σταδιακή απόσυρση λιγότερων βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 από το μέγεθος που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η μεταρρύθμιση του Γερμανικού Στρατού προβλέπει ότι από τα περίπου 3.500 άρματα μάχης της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, μόνο 225 είναι να παραμείνουν στο ενεργό δυναμικό, γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Το νούμερο αυτό θα επανεξεταστεί, λόγω της κρίσης της Ουκρανίας, όπως και η οροφή άλλων οπλικών συστημάτων. 

Μάχη Jazeera-Ισραήλ με αποκαλύψεις για μυστικές υπηρεσίες

Αποτέλεσμα εικόνας για μοσαντΜετωπική είναι η σύγκρουση του Κατάρ, κράτους εταίρου της Τουρκίας, ενός από τους ελάχιστους που έχει απομείνει μείνει στο απροσάρμοστο καθεστώς Ερντογάν, με το Ισραήλ. Με βραχίονα το δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, φέρνει στη δημοσιότητα ντοκουμέντα με στόχο να προκαλέσει προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις του εβραϊκού κράτους.
Παράλληλα, με τις ενέργειες αυτές στοχεύει να βγάλει από την απομόνωση τηΜουσουλμανική Αδελφότητα και τους ίδιους από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει, εξαιτίας της υποστήριξής της για να αλλάξουν οι ισορροπίες στη Μέση Ανατολή.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα μειωμένων δυνατοτήτων Patriot των Ενόπλων Δυνάμεων


Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας Patriot της αμερικανικής εαιρείας Raytheon. Μεταξύ των τεχνολογιών που παρουσιάστηκαν ήταν ένα ραντάρ επί τη βάσει νιτρίδιου του γαλλίου (GaN) - Ενεργού Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA), το οποίο επιτρέπει μελλοντικά κάλυψη 360 μοιρών και ταυτόχρονα την κάλυψη μιας πολύ μεγαλύτερης περιοχή. Με την εισαγωγή της τεχνολογίας AESA επί τη βάσει GaN, αυξάνεται η αξιοπιστία των ραντάρ Patriot και μειώνεται το κόστος του κύκλου ζωής.

Δριμύ κατηγορώ από τη Λιβύη στην Τουρκία του Ερντογάν

Την Τουρκία καταγγέλλει για τον εξοπλισμό των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη χώρα του, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ αλ Τίνι. Ο Λίβυος πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι στέλνει όπλα στους ισλαμιστές αντιπάλους του.
«Η Τουρκία δε συμπεριφέρεται έντιμα. Στέλνει όπλα στη Λιβύη για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας», είπε ο Τίνι στην αιγυπτιακή τηλεόραση. Φυσικά, η απάντηση ήταν άμεση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτήρισε ψευδείς και αβάσιμες τις καταγγελίες του Λίβυου πρωθυπουργού.

Η Ρωσική Ναυτική ισχύς στον 21ο αιώνα

Με ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τον στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, που εξήγγειλε πρόσφατα ο Προέδρος Πούτιν, η Ρωσία θα μπορεί να κάνει προβολή ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμα και στις ανοιχτές θάλασσες του πλανήτη, αφού ειδικά σε ότι αφορά το πολεμικό ναυτικό (στα Ρωσικά: Voyenno-morskoi flot/VMF), στόχος του Κρεμλίνου είναι μέχρι το 2030 να μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των συμφερόντων της Μόσχας σε οποιαδήποτε περιοχή των παγκόσμιων ωκεανών. Γράφει ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος 

Οι αγορασμένοι δημοσιογράφοι της Γερμανίας



Ο πρώην αρχισυντάκτης της FAZ αποκαλύπτει ότι πολιτικοί, μυστικές υπηρεσίες και τραπεζίτες καθοδηγούν τα ΜΜΕ στη χώρα του…Βόμβα στα θεμέλια της σύγχρονης γερμανικής δημοσιογραφίας αποτελεί το βιβλίο του πρώην αρχισυντάκτη της FrankfurterAllgemeineZeitung (FAZ) Ούντο Ούλφκοτε, που κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία με τον ιδιαίτερα σκληρό τίτλο Αγορασμένοι δημοσιογράφοι. 

Πλήγμα για τη βρετανική πετρελαιοβιομηχανία

Το 2014, η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Το 2014, η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.:Tις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών παρουσίασε ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας το 2014 και οι συνθήκες αναμένονται δύσκολες στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού σώματος που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη βιομηχανία στη χώρα. Κατά τη διάρκεια του 2014, οι αυξημένες δαπάνες και το κόστος των επενδύσεων ήταν 5,3 δισ. στερλίνες υψηλότερες από την αξία των πωλήσεων. 

Ισπανία: Σύλληψη οκτώ ισπανών Αντιφασιστών μαχητών που επέστρεψαν από την Ουκρανία

Image
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα το πρωί οκτώ πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται ότι μετέβησαν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών, έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Το υπουργείο Εσωτερικών γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του αυτές τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε έξι επαρχίες.Σύμφωνα με την πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, οι συλληφθέντες "είναι φιλορώσοι", "της άκρας αριστεράς" και εμπνεύσθηκαν από τις διεθνείς ταξιαρχίες.