Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Έτσι κέρδισε τις εκλογές ο Ερντογάν... Και ο πρώτος ηγέτης που τον συναντά είναι ο Τσίπρας!

Εκλογές στην Τουρκία..Συνοπτικές και πολύ..δημοκρατικές διαδικασίες...

Στη φωτογραφία είναι ένας Κούρδος που στις χτεσινές κάλπες που στήθηκαν στην Τουρκία πήγαινε να ψηφίσει
Αλλά η δημοκρατία, το ανεπτυγμένο, πολιτισμένο και θρησκόληπτο κράτος της Τουρκίας είχε άλλη γνώμη ή καλύτερα τα ΜΑΤ που δρούσαν υπό οδηγίες σκλάβων του Ερντογάν επέδειξαν πως στο να δέρνουν κόσμο είναι πρώτοι αλλά στην απονομή δικαιοσύνης κοιμούνται όρθιοι
Και έρχομαι εγώ να ρωτήσω πως μπορείς εσύ άνθρωπε να κοιμάσαι, να χαμογελάς και να κάθεσαι αμέριμνος στο σπιτάκι σου και να ανέχεσαι να γίνονται τέτοια τέρατα εις βάρος ανθρώπων; 
Που είναι η συνείδηση σου, ο ανθρωπισμός, το έλεος, ο οίκτος, η αγάπη, η λύπηση, η συμπόνια:
Ε που πήγαν; 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα διαπραγματευτικά ατού για το χρέος, σκοτώνουν πρόσφυγες στο Αιγαίο

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στο Αιγαίο. Οι ειδήσεις και οι εικόνες που καταφτάνουν είναι τόσο σκληρές που σε αναγκάζουν να χαμηλώνεις το βλέμμα, με ένα απροσδιόριστο αίσθημα ενοχής. Αντίστοιχα δεν έχει όριο η υποκρισία και ο παραλογισμός στην ελληνική κυβέρνηση. Ο Τσίπρας και οι ακροδεξιοί συνεργάτες του κουνάνε το δάχτυλο προς τους ευρωπαίους εταίρους μέσα στη βουλή, ενώ η νεολαία του Σύριζα βγάζει ανακοινώσεις ενάντια στο φράκτη του Έβρου. Θα έλεγε κανείς ότι ζούμε σε άλλη χώρα χωρίς FRONTEX, Hot Spots και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Σε μια χώρα που δε συμμετέχει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δε συνεργάζεται σε στρατιωτικό επίπεδο με το Ισραήλ, δεν κάνει στρατιωτικές ασκήσεις ενάντια στις ασύμμετρες απειλές (στις οποίες εντάσσονται και οι πρόσφυγες) και τα ΜΑΤ δε χτυπάνε όσους διαδηλώνουν ενάντια στο δολοφονικό φράκτη. 

Η ¨ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Ισραήλ: Η Βουλή πέρασε νόμο που τιμωρεί με τριετή φυλάκιση όσους πετούν πέτρες

Το ισραηλινό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χθεσινή νύχτα έναν νόμο που επιβάλλει ελάχιστη ποινή τριετούς φυλάκισης σε όσους πετούν πέτρες, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Κνεσέτ.
Το σχέδιο νόμου, που πρότεινε η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψηφίστηκε με 51 ψήφους υπέρ, ενώ 17 βουλευτές ψήφισαν κατά.
Οι Παλαιστίνιοι εκφράζουν την οργή τους κυρίως πετώντας πέτρες εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και εναντίον ισραηλινών αμάχων που κυκλοφορούν με αυτοκίνητα στους δρόμους της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Συλλήψεις αριστερών φοιτητών... στην Αλβανία;

του Φλόρι Κύκια
Κάτι πρωτοφανές για τη γειτονική χώρα συνέβη το πρωί της 2ας Νοεμβρίου 2015.
Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε οχτώ φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη της «Κίνησης για το Πανεπιστήμιο». Για να ακριβολογούμε, τα πρωτοφανή ζητήματα είναι δύο. Πρώτα και κύρια, η ύπαρξη φοιτητικής αριστερής ριζοσπαστικής νεολαίας και, δεύτερον, η αντίδραση της αλβανικής αστυνομίας που συνέλαβε φοιτητές εντός του πανεπιστημίου επειδή πέταξαν αυγά εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Guardian: Απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων σε Αγγλική βάση της Κύπρου (βίντεο)

Ενα συγκλονιστικό βίντεο του Guardian αποκαλύπτει την κακομεταχείριση που υφίστανται σε ναυτική αγγλική βάση της Κύπρου οι 114 συνολικά πρόσφυγες ανάμεσά τους 28 παιδιά, που έφτασαν στο νησί.

Ναζί σιωνιστές και ελληνικά F-16…

του Διονύση Ελευθεράτου
Ο Νετανιάχου και ο Χίτλερ, το Ισραήλ και το αδιευκρίνιστο «αντίτιμο»
Σκέφτεστε πόσο θα διαρκούσαν οι αντιδράσεις, ανά τον πλανήτη, εάν ο πρωθυπουργός οποιουδήποτε «συνηθισμένου» κράτους εκστό­μιζε αυτό που είπε ο Νετανιάχου; Υποθέτετε πόσο -και για πόσο- θα στηλιτευόταν κάθε άλλος ηγέτης χώρας που θα ισχυριζόταν πως ο -σχεδόν … καλοπροαίρετος απέναντι στους Εβραίους- Χίτλερ πείσθηκε από έναν μουφτή (!) να κάνει το Ολοκαύτωμα;

Τοποθέτηση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στην συνάντηση του Συντονισμού Σωματείων, ΦΣ και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό την Παρασκευή 30/10

Αριστοτέλης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τη Σύσκεψη  Συντονισμού Σωματείων, ΦΣ και Συλλογικοτήτων  για το Προσφυγικό/ΜεταναστευτικόΑναλογιζόμενοι το τεράστιο έγκλημα που συντελείται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου, την σημασία των τελευταίων αποφάσεων της Ε.Ε. να κλείσει ουσιαστικά εντελώς τα σύνορα της και να μετατρέψει την περιφέρεια της σε  φυλακές κολαστήρια, με επιπλέον ρόλο ξεκαρταρίσματος μεταναστών-προσφύγων, αλλά και ολοένα πιο κλιμακούμενης διάθεσης αναβάθμισης του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού ρόλου. Όπου ο πόλεμος κατά των μεταναστών γίνεται το πρόσχημα καθόδου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, χωρίς κανείς να αποκλείει τις χερσαίες επιχειρήσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή. 

Έλληνες στρατευμένοι: «εμείς δεν θα λάβουμε μέρος στην καταπολέμηση των μεταναστών-Greek conscripts: 'we won't take part in fighting migrants'


A collective statement on the migrant crisis from “Diktyo Spartakos” (‘Spartacus Net’), a far leftist formation inside the Greek army, and signed by conscript soldiers from 50 different units. 
The following inspirational statement deserves the widest possible circulation. It is from Greek conscripts in 50 units of the Armed Forces. The statement is notable for linking all the current horrors inflicted on workers everywhere to a single cause – the ongoing crisis of the capitalist system. In this crisis, which demands sacrifices in lost and ruined lives, all workers, whatever their condition, have a common cause and a common interest. 

Cyprus refugees stuck on British RAF base issue emotional pleas over 'prison-like' conditions

Refugees arriving at an RAF base in Cyprus Ministry of Defence 
Refugees being detained on a British RAF base in Cyprus have issued emotional appeals to be released and allowed to seek asylum. 
Journalists have been denied access to the 114 people, the majority of whom are Syrian, who arrived in two refugee boats on 21 October. 
And while the Ministry of Defence released a series of images showing how the refugees were being received on Cyprus, videos and audio recordings obtained by the Guardian newspaper purport to show chaotic scenes at the UK base. 

Ν. Σμύρνη: Τα βίντεο της εκδήλωσης για την ΤΤΙΡ

TTIP-2Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και «Το Περιοδικό» διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θέμα: «ΤTΙΡ – Το οικονομικό ΝΑΤΟ προ των πυλών!»
Ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κεχρής και ο Γιάννης Ευσταθίουαπό την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.
Τη συζήτηση συντόνιζε ο Δημήτρης Ζέρβας.
Η εκδήλωση έγινε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις ομιλίες. Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.


Η Γκέρνικα του… Αιγαίου


Ένας Βούλγαρος σκιτσογράφος, ο Jovcho Savov «πατώντας» πάνω στη «Γκερνίκα» αποτύπωσε τη φρίκη του προσφυγικού δράματος στον υγρό τάφο του Αιγαίου.  

Από Δημήτρης Δαμασκηνός 

Τουρκία: Ένας νεκρός σε συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ηλικίας 22 ετών, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Σιλβάν, έξω από το Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα της πόλης.
Πρόκειται τον πρώτο νεκρό μετά τις εκλογές της Κυριακής, ενώ ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως συνεχίζονται οι επιδρομές εναντίον θέσεων του κουρδικού PKK κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ.

Ο αμερικανικός στρατός θα επιχειρεί «παντού» όπου το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει λένε οι ΗΠΑ

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους στη Νότια Σινική Θάλασσα "παντού" όπου "το διεθνές δίκαιο" το επιτρέπει, δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο ο ναύαρχος Χάρι Χάρις, λίγες ημέρες μετά τη διέλευση πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ κοντά στα νησιά των οποίων η Κίνα διεκδικεί την κυριαρχία.
"Τα διεθνή ύδατα και ο διεθνής εναέριος χώρος ανήκουν σε όλους" και δεν μπορούν να είναι "υπό την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας" τόνισε ο ναύαρχος Χάρις, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Η ΜΕΡΚΕΛ "ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ" ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Image
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βλέπει τώρα ακόμη και ένοπλες συγκρούσεις στην Ευρώπη αν “περάσει” η λογική του κλεισίματος συνόρων. 

Η Μέρκελ έκανε την εκτίμηση για ένοπλες συγκρούσεις μιλώντας σε σε συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών προσπαθώντας να τους πείσει να αποδεχθούν την πρόταση για “ζώνες τράνζιτ” στην οποία συμφώνησε με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές.
Η Μέρκελ προσπαθεί να μην χάσει την στήριξη του κυβερνητικού της εταίρου, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), την ίδια ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση. 

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-Ν΄ανοίξει ο φράχτης στον Έβρο

IMG_2627Το παρακάτω αποτελεί ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, στη χθεσινή συνεδρίασή του (2-11-2015)
(ΔΗΛΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο Αρταίων)
Τις τελευταίες μέρες συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία γίνεται μάρτυρας καθημερινών πνιγμών προσφύγων στα νερά του Αιγαίου. Πάνω από 30 είναι τα παιδιά και τα βρέφη που πνίγηκαν από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα, καθώς επίσης και πολλές οι μανάδες και οι γονείς, που χάθηκαν κι άφησαν ασυνόδευτα τα παιδιά τους, στο μεγάλο ταξίδι του ξεριζωμού.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ-Έγγραφο της CIA εμπλέκει ευεργέτη της Κοζάνης Κωνσταντίνο Γκέρτσο στην "Υπόθεση Μέρτεν"


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εποχή της Κατοχής αλλά και την περίοδο που ακολούθησε μετά την απελευθέρωση, τις δίκες των δοσίλογων και την Υπόθεση Μέρτεν -του "σφαγέα της Θεσσαλονίκης"- έρχονται στο φως μέσα από τα αρχεία της CIA απ' όπου και το έγγραφο που κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου και αφορά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
Ανάμεσα στα περίπου 90 έγγραφα που αφορούν την "υπόθεση Μέρτεν" ξεχωρίζει ένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το οποίο δημοσιεύει ο ιστότοπος Kozanimedia με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 1961.

Η αθλιότητα της Βυσματοκρατίας στο Πεντάγωνο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

Υποσχέθηκαν ότι θα κυνηγήσουν τα βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ… Αυτά δήλωσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος…
Δεσμεύτηκαν ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των φαντάρων και θα εξασφαλίσουν όρους ισότητας… Για αυτά δεσμεύτηκε ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης….
Και όμως η βυσματοκρατία ζει και κυριαρχεί στο Υπουργείο Άμυνας. Η πολιτική ηγεσία των Πάνου Καμμένου-Δημήτρη Βίτσα και η στρατιωτική ηγεσία δε μπορεί να επικαλεστεί καμιά δικαιολογία, αφού οι καταγγελίες των φαντάρων και των γονιών δεν αφορούν καμιά ξεχασμένη μονάδα της παραμεθορίου…
Αλλά αποκαλύπτουν το πελατειακό κράτος, την συναλλαγή και την παροιμιώδη παρακμή που υπάρχει στο Πεντάγωνο, στο ίδιο το Υπουργείο Άμυνας.

Κότσιρα, Τσαλιγοπούλου..."Και η τέχνη πρέπει, σ' αυτούς τους καιρούς των αποφάσεων να αποφασίσει!"

Μπορεί να παραδώσει τον άνθρωπο στις συγχύσεις, στις αυταπάτες και μπορεί να παραδώσει τον κόσμο στον άνθρωπο»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Ο Οκτώβρης που μας πέρασε άφησε πίσω του 69 νεκρούς Παλαιστινίους, για τους μισούς από αυτούς το κράτος του Ισραήλ δήλωσε ότι διενεργούσαν επιθέσεις και έπρεπε να εξοντωθούν. Βέβαια σε μια σειρά από περιπτώσεις οπτικοακουστικό υλικό έδειξε ότι υπήρξε πλαστή τοποθέτηση στοιχείων καθιστώντας εξαιρετικά θολές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Για τους υπόλοιπους όμως μισούς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, επρόκειτο για ξενδιάντροπες κρατικές δολοφονίες. 

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Οι πρώτοι 45 που υπέγραψαν το κείμενο για το "δικαίωμα στην ασφάλιση"

Image
Οι 45 πρώτες υπογραφές στο  “Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση  του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση”, “έπεσαν”. Ποιο είναι το κείμενο που καλούνται να εγκρίνουν οι απόστρατοι και ποιοι υπέγραψαν ήδη;
Το κείμενο και οι υπογραφές:

Συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Έχουμε δεχθεί ήδη τις συνέπειες από την εφαρμογή και των τριών μνημονίων, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και παλιότερα Ν.Δ – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι συντάξεις μας ήδη έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πόρισμα της Επιτροπής για το ασφαλιστικό όπου εξαγγέλλονται νέες ανατροπές στην ήδη εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική πολιτική που μέχρι σήμερα έχουν υλοποιήσει όλες οι κυβερνήσεις. Στόχος τους είναι οι συντάξεις να μετατραπούν σε προνοιακά επιδόματα.

Ανοιχτή Συνέλευση Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας)

Τρίτη, 3 Νοέμβρη, 19:00, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων), νέα Ανοιχτή Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης.
-
 Δράσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ και προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 25-26/11 στη Θεσσαλονίκη για τη ματαίωση κάθε απόπειρας για έξωση από το εργοστάσιο.
- Συμμετοχή του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της περιόδου και στην γενική απεργία στις 12/11.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Ανοιχτή Συνέλευση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης (Αθήνας)

Ιπτάμενα κυβερνητικά «ανοίγματα» προς Ισραήλ, ενώ η Παλαιστίνη φλέγεται


Του Αργύρη Μέζαπου
Μπορεί εδώ και μήνες να έχει πάρει φωτιά η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Ραμάλα και γενικότερα η Δυτική Οχθη του Ιορδάνη, αλλά στην κυβέρνηση, και ιδιαίτερα στο υπουργείο Αμυνας, δεν τους καίγεται καρφί. Από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μετά, οι στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων, συνήθως με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, διαδέχονται η μια την άλλη. Ασκήσεις που συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και μετά τις τελευταίες εκλογές. 

Ο Ρωσικός ναυτικός αναθεωρητισμός και τακτικές κινήσεις του στόλου

Ο ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής, είχε δηλώσει πρόσφατα πως η Ρωσία κατασκευάζει ένα «τόξο από ατσάλι» από την Αρκτική έως τη Βαλτική, έως την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα, «μας δείχνουν και μας προειδοποιούν ότι ο θαλάσσιος τομέας είναι χώρος που μπορεί να προσβληθεί».
Κινήσεις τακτικής από την πλευρά της Ρωσίας που προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να δείξει τα δόντια της, σε Αμερική και Ευρώπη. Μια χώρα που διψάει για αναγνώριση και εξουσία. Μια συμπεριφορά που κρίνεται άκρως επικίνδυνη. Σαν μια αρκούδα κλεισμένη στο κλουβί, χωρίς φίλους, που ξαφνικά δραπετεύει, με τα τα σημάδια παράνοιας και σταλινισμού χαραγμένα στο μυαλό της. 

ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΕΡΑΝΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Image
Ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή, ότι το υπουργείο προέβλεψε κονδύλια για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου.
Συγκεκριμένα, προβλέπονται κονδύλια για δόσεις του προγράμματος για την προμήθεια νέων μαχητικών πολλαπλών ρόλων για την Αεροπορία της χώρας, αλλά και για την προμήθεια φρεγατών για το Ναυτικό. Η απόφαση ιδίως για τα μαχητικά, αποτελεί αλλαγή στάσης για την κυβέρνηση, αφού μέχρι πρόσφατα δηλωνόταν, ότι δεν υπάρχει περιθώριο δαπανών λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Φλερτ με τον Αρμαγεδώνα: Οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις του 2015 και 1983 και η ειρωνεία της Ιστορίας

Άρθρο του καθηγητή κ. Μάριου Ευρυβιάδη, με αφορμή την γιγαντιαία ΝΑΤΟική άσκηση “Trident Juncture 2015'' - αντίστοιχη της  “Able Archer” του 1983- στην οποία  η  Ελλάδα συμμετέχει με: 

-    Διάθεση ενός αερομεταφερόμενου τμήματος Μονάδας του Στρατού Ξηράς το οποίο εάν και εφόσον απαιτηθεί η συμμετοχή του  θα μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση στην Ισπανία (δηλαδή αρχικά παραμένει σε ετοιμότητα στην βάση του, στη χώρα μας).

Το εμετικό πανό Πολωνών οπαδών για τους πρόσφυγες (Photo)


Ένα εμετικό πανό, σήκωσαν οι οπαδοί της Σλασκ Βρότσλαβ στον αγώνα της ομάδας τους με την Λεχ Πόζναν για το πολωνικό πρωτάθλημα.
Σχολιάζοντας την προσφυγική κρίση, οι οπαδοί της πολωνικής ομάδας έγραφαν στο πανό τους: «Εφόσον η Ευρώπη γεμίζει με ανθρώπους του Ισλάμ, εμείς οφείλουμε να προστατεύσουμε τον Χριστιανισμό».
Το πανό, έδειχνε ακόμα έναν σταυροφόρο μαχητή, να ετοιμάζεται να… υποδεχθεί τρεις βάρκες με πρόσφυγες, οι οποίοι συγχέονται με τζιχαντιστές καθώς οι βάρκες γράφους χαρακτηριστικά «USS Hussein», «USS ISIS» και «USS Bin Landen»

ΝΤΟΜΠΟΒΑ,ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ: VIDEO ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Μια ανεξάρτητη ομάδα δημοσιογράφων κατάφερε να κινηματογραφήσει μυστικά μέσα στο στρατόπεδο προσφύγων στην Ντόμποβα της Σλοβενίας. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με σπρέι πιπεριού όταν ζητούν βοήθεια. Μπορείτε επίσης να δείτε ανθρώπους που κοιμούνται έξω χωρίς καμία προστασία.
Η κατάσταση δείχνει το γιατί η αστυνομία και ο στρατός κάνουν ότι μπορούν ώστε να κρατήσουν τους δημοσιογράφους μακριά από τα στρατόπεδα. Υπάρχουν άσχημες σκηνές με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και τους συμπεριφέρονται σαν… σαν τι; Η ανεξάρτητη ομάδα δημοσιογράφων αποκάλεσε το στρατόπεδο των προσφύγων, στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ακούγεται σκληρό, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο προσφύγων στη Ντόμποβα.

Ο Latuff για την επικράτηση Ερντογάν

And the winner is…
By Latuff

Γερμανός ευρωβουλευτής ζητά «τελική λύση» για το προσφυγικό: Πυροβολήστε τους!

Ο επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού - αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και ευρωβουλευτής Μάρκους Πρέτσελ δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να απωθεί τους πρόσφυγες από τα σύνορά της με τη χρήση πυροβόλων όπλων, ως «έσχατο μέσο».

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία μαθητών στο κέντρο- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

12:53 Δυναμική πορεία προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας μαθητές από σχολεία της Πάτρας.
11:48Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν μαθητές της Πάτρας. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της πόλης συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί πραγματοποιούν πορεία προς τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η "ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"- ΣΟΚ για το ρωσικό Airbus: "Δεν εκπλήσσομαι αν το Ισλαμικό Κράτος πήρε εκδίκηση"

ImageΑπίστευτες δηλώσεις Ερντογάν με τις οποίες ούτε λίγο ,ούτε πολύ δικαιολογεί ακόμη και την κατάρριψη πολιτικών αεροσκαφών από ισλαμιστές! Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM ο πρόεδρος της Τουρκίας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο το ρωσικό airbus να έχει καταρριφθεί από τον ISIS.Κι εκείνος με απόλυτη ψυχραιμία απάντησε ότι “ταρωσικά αεροπλάνα στοχεύουν Μουτζαχεντίν και αντάρτες στη Συρία που αγωνίζονται για την ανατροπή του δικτάτορα Άσαντ. Στη Συρία, η Μόσχα προσπαθεί να ανατρέψει την ισορροπίακατά των αδελφών μας. Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία έκπληξη αν το ισλαμικό κράτος να πάρει εκδίκηση”!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κατασχέσεις εντύπων μετά από το θρίαμβό του

ImageΗ ευρεία νίκη των Ερντογάν-Νταβούτογλου προκαλεί ήδη ανησυχία για το πόσο πιο αυταρχικό μπορεί να γίνει το καθεστώς στην Τουρκία. Το 49,4% είναι προφανές ότι θα ερμηνευθεί από τον Ερντογάν ως “επιβράβευση” των όσων έγιναν προεκλογικά. Και τα πρώτα δείγματα αυτής της ερμηνείας τα έζησε η Τουρκία πριν συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο μετά από τις εκλογές.
Τούρκος εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του περιοδικού ΝΟΚΤΑ από τα περίπτερα με την κατηγορία ότι καλεί σε εμφύλιο πόλεμο τη χώρα. Ταυτόχρονα δύο στελέχη του περιοδικού, συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή του, συνελήφθησαν.