Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: αντί να κάνουν προσλήψεις βάζουν Φαντάρους να σβήνουν φωτιές, να κάνουν πυρασφάλεια και να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες!

Συνδρομή των ΕΔ στην Αντιπυρική Περίοδο 2015

Στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιπυρική Περίοδο έτους 2015 (1 Μαΐου – 31 Οκτωβρίου), για κάλυψη αναγκών επιτήρησης και κατάσβεσης πυρκαγιών, διατέθηκε το ακόλουθο προσωπικό και μέσα :
7.497 στελέχη για κατάσβεση πυρκαγιών και για στελέχωση περιπόλων και πυροφυλακίων. 
2.765 έξοδοι οχημάτων διαφόρων τύπων για κάλυψη αναγκών εποχούμενων περιπόλων και διάθεση οχημάτων βαρέως τύπου. 
Στελέχωση 74 πυροφυλακίων. 
749 έξοδοι αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων (423 έξοδοι PZL, 205 έξοδοι CL-215, 114 έξοδοι CL-415 και 7 έξοδοι CH-47) καλύπτοντας συνολικά 1585 ώρες πτήσης για επιτήρηση (83 ώρες PZL, 33 ώρες CL-215) και κατάσβεση πυρκαγιών (600 ώρες PZL, 485 ώρες CL-215, 367 ώρες CL-415 και 17 ώρες CH-47).

Και μετά σου λέει ότι ο Στρατός σε κάνει άνδρα... άλλο πράγμα επιχειρεί να σε κάνει...

Δείτε ποια εκπομπή παρακαλουθεί ο ελληνικός στρατός! Την αποκάλυψη έκανε η παρουσιάστρια
Μεγάλη χαρά πήρε η γνωστή παρουσιάστρια όταν ανακάλυψε πως ο ελληνικός στρατός παρακολουθεί την εκπομπή της. Την φωτογραφία που βλέπετε την έστειλαν στην Σταματίνα Τσιμτσιλή οι φαντάροι, οι οποίοι πρωί-πρωί είχαν μαζευτεί για να δουν την εκπομπή «Happy Day» στο στρατόπεδο. 

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φωτογραφία του χρήστη Ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού.
Έτσι οι καπιταλιστές ταίζουν τον φασισμό τους
Ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν πέρυσι 674 στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική. Ακούσατε τίποτα γι’ αυτές;

O Ταξίαρχος Tζέημς Λίντερ και άλλοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην τελετή λήξης αποστολής των Η.Π.Α. για εκπαίδευση σε Αφρικανικούς στρατούς (φωτογραφία: Reuters/Joe Penney)
Του Νικ Τερς
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίως επιμένει, ότι η παρουσία του στην Αφρική είναι αμελητέα. Άραγε γι’ αυτό, πίσω από κλειστές πόρτες, την αποκαλούν αμερικανικό «πεδίο μάχης»;

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Φοιτητές, περίπου 200 στον αριθμό, έκαναν συγκέντρωση έξω από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ενάντια στο Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, όργανο το οποίο είναι εποπτικό αναφορικά με την οργάνωση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
Το όργανο θεωρείται από τους φοιτητές ως ένα μέσο κυβερνητικού ελέγχου εντός των ιδρυμάτων. Ένα από τα συνθήματά τους ήταν το «Οι νέοι δεν τρομοκρατούνται, ο Ερντογάν και το YÖK θα καταρρεύσουν».

ΓΑΛΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Calais6.000 άνθρωποι ζουν μέσα στην αθλιότητα κοντά στον τερματικό σταθμό των πλοίων στο Καλαί.
Βρετανοί εθελοντές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες του Καλαί, συνελήφθησαν βάσει νομοθεσίας που χρησιμοποιείται για τους υπόπτους τρομοκρατίας, ανέφερε στον Independent μια ομάδα βοηθείας.
Δύο άτομα που εργάζονταν με την ομάδα London2Calais είπαν ότι τους σταμάτησαν και τους κράτησαν για τρεις ώρες βάσει του Άρθρου 7 του Νόμου περί Τρομοκρατίας του 2000, κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Καλαί.

Photos: Israeli agents disguised as protesters draw guns on youth

Israeli agents disguised as Palestinians draw their guns after they infiltrated the group of youth. They jumped on one protester, beating and arresting him.
The road leading to a military checkpoint at Rachel’s Tomb in Bethlehem has become a theater of regular confrontation with Israeli forces as Palestinian youths have protested on a daily basis throughout the West Bank and Gaza Strip since the beginning of October.
Those protests have been met with brutal force by the military.
Twenty-six Palestinians were killed during demonstrations last month, including 28-year-old Mutaz Zawahreh, who was shot dead by an Israeli soldier during a protest near Rachel’s Tomb.
A place of pilgrimage for Muslim, Christian and Jewish worshippers, but currently only accessible to the latter, Rachel’s Tomb is located in northern Bethlehem. Once a thriving commercial area, the area has been completely walled off by Israel and fortified with military checkpoints, cutting off the main artery between Bethlehem and Jerusalem.
On Friday, dozens of Palestinian youths gathered there to throw stones at Israeli soldiers who positioned themselves in front of the wall that towers over the area. Noxious clouds of tear gas fired by the military blanketed the nearby al-Azzeh refugee camp.

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 6χρονο

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η αστυνομία των ΗΠΑ. Μακραίνει η λίστα βίας μέχρι θανάτου. Το τελευταίο θύμα της αμερικανικής αστυνομίας ήταν ένα 6χρονο αγόρι, ο Τζέρεμι Μάρντις
Οι αστυνομικοί Νόρις Γκρίνχαουζ, 23 ετών, και Ντέρικ Στάφορντ, 32, άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου σκοτώνοντας τον 6χρονο καθώς και τραυματίζοντας τον πατέρα του Κρις Φιου.
Το αγόρι, όπως γνωστοποιήθηκε, χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στέρνο.

Οι κομμουνιστές μαχητές του Ντονμπάς τίμησαν τον κόκκινο Οκτώβρη

28930_600Τα μέλη της Κομμουνιστικής Εθελοντικής Μονάδας του Ντονμπάς και άλλοι μαχητές της Ταξιαρχίας Φάντασμα (Prizrak) τίμησαν σήμερα 7/11, την επέτειο του Κόκκινου Οκτώβρη με μια μικρή παρέλαση στο χωριό Ντονέτσκι του Λουγκάνσκ, όπου και στρατοπεδεύουν. Παράλληλες εκδηλώσεις από κομμουνιστές έγιναν τόσο στην πόλη του Ντονιέτσκ, όσο και στο Λουγκάνσκ ενώ στην υπόλοιπη Ουκρανία οι εκδηλώσεις ήταν απαγορευμένες.

Οι φοιτητές Ρεθύμνου διεκδικούν δωρεάν μεταφορές και δέχονται επιθέσεις

«ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΕΛ Α.Ε
ρέθυμνοΧθες βράδυ , την Πέμπτη 5/11 ,φοιτητές που κατέβαιναν απο το κατειλημένο πανεπιστημίο του Γάλλου στο Ρέθυμνο δέχτηκαν επίθεση και προπυλακισμούς , τόσο απο τον οδηγό του ΚΤΕΛ όσο και απο τις δυνάμεις της αστυνομίας . Στο πλαίσιο της κατάληψης και στην άρνηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μας για μείωση της ασύμφορης τιμής της μηνιαίας κάρτας και του εισιτιρίου , αποφασίσαμε μέσα απο τις γενικές μας συνελεύσεις να μετακινούμαστε δωρεάν .

Σε ηχητικό η εκπομπή του "Σπάρτακου": "Εθνικιστικές – μιλιταριστικές επιδείξεις στρατηγικά συμφέροντα και ο πόλεμος εναντίων των εργαζομένων".


Στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας που έχουμε με τους συντρόφους από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος είναι και η εκπομπή που μεταδόσαμε σήμερα από τον διαδικτυακό ραδιοσταθμό μας με τίτλο: 
"Εθνικιστικές – μιλιταριστικές επιδείξεις στρατηγικά συμφέροντα και ο πόλεμος εναντίων των εργαζομένων".
Πιο αναλυτικά για την εκπομπή:
Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. 

Εορτή Πολεμικής Αεροπορίας: άλλο ένα άθλιο μιλιταριστικό –εθνικιστικό σόου του Πάνου Καμμένου

ImageΓια μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή μνημονιακή της πολιτική με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντωπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης  «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!

ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ Ο στρατός μας ξαναπάει στην Κορέα ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Με αφορμή τις πολεμοκάπηλες και φιλοιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, στο πλαίσιο της μιλιταριστικής και εθνικιστικής κυβερνητικής εκστρατείας με πρόσχημα τον Εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Θυμίζουμε την σοβαρή ανάλυση της μαχητικής δημοσιογραφικής ομάδας  "ΙΟΣ".
Για τον Εορτασμό των 50χρονων από την πρώτη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα. 
Το ελληνικό Πεντάγωνο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ό,τι δεν τόλμησε το αμερικανικό. Μισόν αιώνα μετά, βαφτίζει "ειρηνευτική επιχείρηση" το μεγαλύτερο σφαγείο του Ψυχρού Πολέμου.

ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ Ο στρατός μας ξαναπάει στην Κορέα


ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Μακρόνησος αλά κορεατικά
Μια από τις σκοτεινότερες σελίδες της ελληνικής συμμετοχής στον πόλεμο της Κορέας αφορά τη χρησιμοποίηση ελλήνων στρατιωτών για την καταστολή της εξέγερσης βορειοκορεατών και κινέζων αιχμαλώτων στο νησί Κόζι Ντο, την άνοιξη του 1952. Ουσιαστικά, πρόκειται για το κορεατικό ισοδύναμο της δικής μας Μακρονήσου, σε πολύ μεγαλύτερη όμως κλίμακα.
Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Κόζι Ντο άνοιξε το Γενάρη του 1951 για να υποδεχθεί 170.000 αιχμαλώτους πολέμου, που οι αμερικανικές αρχές ήθελαν να αποκόψουν από την ενδοχώρα για λόγους ασφαλείας. Ενα από τα πρώτα προβλήματα που προέκυψαν ήταν η απουσία νερού στο νησί, που κατοικούνταν επίσης από 118.000 "γηγενείς" και 100.000 νοτιοκορεάτες πρόσφυγες. 

Δωρεάν προβολή για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της αντιπολεμικής κωμωδίας «ο μεγάλος Δικτάτωρ» Διαβάστε περισσότερα:


ταινία ο μεγάλος Δικτάτωρ
Σύλλογος εκπ/κών ΠΕ “Αριστοτέλης”: Κυριακή 8/11, κινηματογράφος ΟΣΚΑΡ, Δωρεάν προβολή της ταινίας “ο μεγάλος Δικτάτωρ” με τον Τσάρλι Τσάπλιν, για εκπαιδευτικούς και μαθητές Δωρεάν προβολή για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των σχολείων μας, της αντιπολεμικής κωμωδίας «ο μεγάλος Δικτάτωρ», με τον Τσάρλι Τσάπλιν, Κυριακή 8/11, στις 11.00 π.μ., κινηματογράφος ΟΣΚΑΡ, Αχαρνών 330, ΗΣΑΠ Κ. Πατήσια Επίκαιρος όσο ποτέ ο μεγαλύτερος κωμικός όλων των εποχών σκηνοθετεί μια εύστοχη αντιπολεμική σάτιρα. Ύστερα από είκοσι χρόνια σε ένα νοσοκομείο, υποφέροντας από αμνησία, ένας κουρέας επιστρέφει στην πατρίδα του. Εκεί όμως πολλά έχουν αλλάξει, καθώς ο παρανοϊκός δικτάτορας της Τομανίας, Αντενόιντ Χίνκελ, ο οποίος είναι ολόιδιος με αυτόν, σχεδιάζει να κατακτήσει τον κόσμο. Όμως η ομοιότητα του ντροπαλού κουρέα με το μεγαλομανή δικτάτορα θα γίνει αιτία τρομερών παρεξηγήσεων…   «Ο Μεγάλος δικτάτωρ» (1940) είναι η πρώτη ομιλούσα και ηχητική ταινία του Τσάπλιν, δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου στις ταινίες.

ΣΤΗΝ ΣΜΥΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΨΟΝΙΑ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΦΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

ImageΠρόσφατα, νέες καταγγελίες έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να καψόνια-βασανιστήρια που γίνονται εις βάρος των σπουδαστών του Πρώτους Έτους της Σχολής. Κτηνώδη και βάναυση συμπεριφορά που είναι γνωστή σε όλους, αποδεκτή και από ψηλά οργανωμένη. 
Με πρωταγωνιστές τους σπουδαστές του αμέσως επόμενου έτους, που αφού έχουν υποστεί σκληρά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια οι ίδιοι, τα έχουν ενσωματώσει και τα επιβάλλουν με την σειρά τους σε μια αλυσίδα απανθρωπιάς και αποκτήνωσης.
Φυσικά όλοι αυτοί, όλα αυτά τα χρόνια είχαν και έχουν την κάλυψη και καθοδήγηση των ανωτέρων.  
Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις Σχολές Υπαξιωματικών. 

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην επικίνδυνη Ψυχροπολεμική Άσκηση του ΝΑΤΟ 'TRIDENT JUNCTURE'

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι το Υ/Β ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ απέπλευσε από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ) την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και από Τετάρτη 21 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 συμμετείχε στην νατοϊκή άσκηση «TRIDENT JUNCTURE».






ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ...ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ...ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Την εβδομάδα που μας πέρασε η ΛΕΦΕΔ Νομού Χαλκιδικής πραγματοποίησε ημερησία εκπαίδευση με σενάριο στην περιοχή του Πολυγύρου.
Το σενάριο προέβλεπε αποστολή ομάδας για σύλληψη πράκτορα εντος φίλιας περιοχής ο όποιος κατοικούσε σε ερείπιο και στην πέριξ δασική έκταση.
Η ομάδα αφού κινήθηκε εντος του κτιρίου για να συλλάβει τον πράκτορα μετά αναγκάστηκε να τον καταδιώξει στην παρακείμενη δασική περιοχή και να τον συλλάβει εκεί.
Καθ όλη την κίνηση της ομάδας έπρεπε να αντιμετωπιστούν παγιδεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί από τον πράκτορα τόσο εντος του κτιρίου όσο και στην δασική περιοχή.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-Trident Juncture 2015: Η Ελληνική συμμετοχή (φωτογραφίες)

Από την Κυριακή 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Trident Juncture», με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 50 και ανάλογο προσωπικό της 347Μ, της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση Trapani, στην Ιταλία.
Η 347Μ εκτέλεσε σειρά διαφορετικών αποστολών [Air Interdiction (AI), Close Air Support (CAS), Strike Coordination and Reconnaissance (SCAR), Force Protection (FP) και Anti SUrface Warfare (ASUW)], ημέρα και νύχτα με τη χρήση εναέριου ανεφοδιασμού, ενώ στις περισσότερες είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών. 

Eπιχειρησιακή εκπαίδευση της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (φωτογραφίες)- ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, πραγματοποιήθηκε στις 04 Νοεμβρίου 2015, από την XXIII Tεθωρακισμένη Ταξιαρχία, άσκηση Υπέρβασης - Αντεπίθεσης.






Επιχειρησιακή εκπαίδευση της 96 ΑΔΤΕ (φωτογραφίες)-ΟΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης τη 96 ΑΔΤΕ, την Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, εκτελέσθηκαν ημέρα και νύχτα Βολές Πυροβολικού, Όλμων και Αντιαεροπορικές (Α/Α) Βολές, με τη συμμετοχή προσωπικού του συνόλου των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της ΑΔΤΕ, Εθνοφυλάκων και του 3ου ΕΤΕΘ.

Ο Ομπάμα παρουσίασε την TPP: “Η Αμερική θα γράψει τους κανόνες του παιχνιδιού στον 21ο αιώνα”

tpp2
«Το TPP σημαίνει πως η Αμερική θα γράψει τους κανόνες του παιχνιδιού στον 21ο αιώνα», ανέφερε ο Ομπάμα. Στη συμφωνία αντιτίθενται συνδικάτα και πολλοί από τους Δημοκρατικούς του Ομπάμα, ανάμεσά τους και η υποψήφια για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον. Αποσκοπεί στην απελευθέρωση του εμπορίου στο 40% της παγκόσμιας οικονομίας, επικρίνεται για την ελλειπή διαφάνεια των άρθρων.

ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ DEFENCE-POINT

ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ 
ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μόνο ως πλάκα μπορούμε να εκλάβουμε την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το πολιτικό κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το Ποτάμι, με αφορμή τη… φωτισμένη ιδέα της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους τον προστάτη Άγιο ή την Αγία του Όπλου τους, παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου! Καλώς ήρθατε στο Ιράν… Αλαχού Άκμπαρ.
«Είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε ‘αριστερίζουσα’ δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο ‘ποίμνιο’ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η οικονομική αδυναμία ως κίνητρο εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία

Πολύς λόγος έχει γίνει για την απόφαση της Ρωσίας να εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία, φέρνοντας προ τετελεσμένου τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους λιγότερο ή περισσότερο πιστούς συμμάχους τους, οι οποίοι δεν αποτελεί μυστικό, ότι στόχος της στρατηγικής τους ήταν -αν και σε τακτικό επίπεδο- η αντικατάσταση του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς αποτελεί εμπόδιο στην αναδιαμόρφωση της περιοχής, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις προτεραιότητες ενός εκάστου.
Του Ζαχαρία Μίχα* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο http://www.liberal.gr/

Παιχνίδι Ρωσίας και Ιαπωνίας για την τροφοδοσία με LNG

Μπορεί να έχουν ανοιχτό το μέτωπο των Κουρίλων νήσων, η Ρωσία όμως εκφράζει σε όλους τους τόνους την ετοιμότητά της να προμηθεύσει την Ιαπωνία, με όσο φυσικό αέριο χρειαστεί. Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του Ίγκορ Σέχιν, ισχυρού επικεφαλής του κολοσσού Rosneft, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο τις ρωσο-ιαπωνικές ενεργειακές σχέσεις.
Για να γίνει αυτό εφικτό, διευκρίνισε ο αξιωματούχος, χρειάζονται συγκεκριμένες επενδύσεις στον τομέα παραγωγής φυσικού αερίου. Το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της Ιαπωνίας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG: liquefied natural gas) το καλύπτει ο έτερος κολοσσός, η Gazprom, που ελέγχει το ενεργειακό πεδίο Sakhalin-2.

ΑΡΚΤΙΚΗ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ

Η περιοχή της Αρκτικής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της Ρωσίας, αλλά και των υπολοίπων χωρών της περιοχής που διεκδικούν κάτι από τον πλούτο που έκρυβε επιμελώς… σε βαθιά κατάψυξη, εξαιτίας των πάγων, που έχουν αρχίσει πλέον να λιώνουν, κάνοντας τους υπερόπτες απέναντι στην Ελλάδα και τα αμυντικά της προβλήματα βορειοευρωπαίους, να αρχίσουν να νιώθουν κάπως άβολα, αναφορικά με το αν τους κρύβει κάτι σημαντικό το μέλλον για την ασφάλειά τους… 

House Adopts Anti-Palestinian Resolution, Sustains “Israel’s Right to commit the Highest Crimes”

Ileana Ros-LehtinenOn Tuesday, a one-sided bipartisan non-binding House resolution with 71 co-sponsors was adopted by voice vote, no opposition registered.
The entire process on an issue this sensitive took 30 minutes, no debate needed. Rubber-stamp approval sufficed, more proof showing Palestinians are on their own, sustained resistance their only recourse. Changing the deplorable status quo is impossible any other way.
Neocon Republican House Foreign Affairs chairwoman Ileana Ros-Lehtinen introduced the measure.
AIPAC applauded the resolution, (e)xpressing concern over anti-Israel and anti-Semitic incitement within the Palestinian Authority.” Its statement “condemning the recent wave of Palestinian terrorism in Israel.”

Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ: ο στρατιωτικός συνασπισμός Επεκτείνεται στο Κέρας της Αφρικής

America's War in the Horn of  Africa:  “Drone Alley” – a Harbinger of Western Power across the African ContinentThe Emirati Armed Forces has started to use actively the Eritrean ports. According to our information, at least, three landing craft belonging to the United Arab Emirates were docked in the port of Assab on September 16.
A diplomatic row between Djibouti and UAE took precedence of these developments. On 28 April the UAE consulate in Djibouti was closed after the altercation between Wahib Moussa Kalinleh, the commander of the Djibouti Air Force, and Ali Al Shihi, Vice Consul of the UAE.
Indeed, it was the a formal reason of the departure of the Gulf Cooperation Council troops based on a plot of land that Djibouti had put at its disposal in Haramous in early April to set up its military base. Then Saudi Arabia and UAE redirected their efforts aimed to build a military base on Eritrea.

Τι πρέπει να ξέρετε για το βιασμό και τη δολοφονία των προσφύγων από τη Συρία στους λεγόμενους ασφαλείς καταυλισμούς στην Ιορδανία και την Τουρκία

Has Turkey and Jordan lived to their promise about Syrian people? In what conditions do live Syrian refugees? What do you know about rape and murder of Syrian refugee women and girls in so-called ‘secure’ camps? Read this report to know much which is revealed about a US conspiracy against Syria.
Two years past since Syrian crisis, which, to the testimony of friends and enemies of Syria, it was not a people’s revolution, but a conspiracy to overthrow Syrian government and landing blow to axis of Resistance against Israel.

Αψηφώντας τη χούντα, η Μποροτμπά διαδηλώνει στο Κίεβο την Ημέρα της Απελευθέρωσης από το φασισμό

b1Παρά την απαγόρευση, οι αγωνιστές της Μποροτμπά (Αγώνας) στο Κίεβο, Ουκρανία, συμμετείχαν στην πορεία και το συλλαλητήριο που έγινε προς τιμήν της Ημέρας της Απελευθέρωσης του Κιέβου από τους φασίστες κατακτητές στις 6 Νοέμβρη.
«Σήμερα, στην 72η επέτειο από την απελευθέρωση της ηρωικής πόλης του Κιέβου από τους φασίστες κατακτητές, η πόλη βρίσκεται και πάλι υπό την κατοχή των ολιγαρχών και των ναζιστών συνεργατών τους. Αλλά η ώρα πλησιάζει· η ώρα που η κόκκινη σημαία του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, το λάβαρο της νίκης επί της μισητής ιδεολογίας του φασισμού θα κυματίσει ξανά με υπερηφάνεια στους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας της Ουκρανίας», δήλωσαν τα μέλη της Μποροτμπά του Κιέβου.

Έτσι ήταν το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την αρχαιότητα.

Εικονική περιήγηση στο Γαλεριανό Συγκρότημα: Πώς ήταν η Καμάρα, η Ροτόντα, το Ανάκτορο και ο Ιππόδρομος τον 4ο-7ο αι. μ.Χ.

Terrorist Retreat: Syrian Forces Break Through ISIS Frontline. U.S. Airdrops Weapons to Terrorists

330px-A_Syrian_army_officer_during_the_Gulf_WarIt took almost two weeks for the Syrian forces to liberate the Khanasser-Ithriya highway. Nonetheless, they were finally able to secure the remaining territory along the strategic supply route that had been captured by ISIS. 
On Wednesday, the Syrian Arab Army (SAA), Hezbollah, the National Defense Forces (NDF) and the Palestinian pro-government militia “Liwaa Al-Quds” broke-through ISIS’ remaining frontlines to the north of Ithriya and conducted a massive retreat of the militants to the town of Tabaqa in the Al-Raqqa province. Separately, the terrorists retreating along the Salamiyah-Raqqa highway came under attack from the Russian Air Force’s SU-24 fighter jets.

Συγκλονιστικό φωτογραφικό οδοιπορικό της προσφυγιάς

a-messinis-03
Με το φακό του Άρη Μεσσήνη – 

Τι σημαίνει προσφυγιά; Τι σημαίνει ξεριζωμός; Τι σημαίνει γενοκτονία; Πόσο έχουμε συνειδητοποιήσει τι στ΄αλήθεια συμβαίνει σε ετούτα τα νησιά που η θάλασσα φέρνει μυριάδες ανθρώπους ξεριζωμένους, καταδιωγμένους, βασανισμένους; ζωντανούς και νεκρούς; Μπορούν τα λόγια να περιγράψουν την πραγματικότητα; Όχι, δεν μπορούν… 

Από Δευτέρα οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών-Απελευθερώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε μόνο και μόνο η άρση των λειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση που αφήνει να αιωρείται στον αέρα ότι μελετά σε συνεργασία με τις τράπεζες, αντία για εξώσεις και πλειστηριασμούς, την προοπτική της αλλαγή κατοικιών, για αυτούς που θα χάνουν τα σπίτια τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο θέλει τις τράπεζες αντί να προχωρούν σε εξώσεις και πλειστηριασμούς να προσφέρει στον δανειολήπτη ένα νέο σπίτι μικρότερης αξίας. Ετσι ο δανειολήπτης θα δέχεται να αποχωρ’ησει απο την εστία του που διαθέτει λαμβάνοντας στεγαστικό δάνειο που δεν μπορεί να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.

ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ...

Aris Stathopoylos
 
Ρε παιδιά αυτός εδώ στο κόκκινο κύκλο δίπλα από τα φασιστοσούργελα με τις χλαμύδες και το Χρήστο Παππάς το βουλευτή της χρυσής αυγής, ο Κουμουτσάκος δεν είναι;

Τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας ότι τα αλλαντικά είναι καρκινογόνα.
Το μπέικον, τα λουκάνικα και πολλά άλλα προϊόντα μπήκαν στο στόχαστρο, τη στιγμή που ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι πιθανόν καρκινογόνο. Ομως, ο κίνδυνος δεν κρύβεται μόνο εκεί.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση.