Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Στο Αιγαίο 293 συνοριοφύλακες και 15 πλοία της Frontex

Την ανάπτυξη 293 συνοριοφυλάκων και 15 πλοίων στα ελληνικά νησιά ως απάντηση σε σχετικό αίτημα της Αθήνας ανακοίνωσε η Frontex.
Ο αριθμός των συνοριοφυλάκων αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά και να ξεπεράσει τους 400, ενώ θα ενισχυθεί και ο αριθμός των πλοίων, των οχημάτων και άλλου τεχνικού εξοπλισμού, για να βοηθήσουν τις εθνικές αρχές να διαχειρισθούν τη χωρίς προηγούμενο μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων τους είπαν οι Επτανήσιοι

Με θετικό πρόσημο, στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων, ολοκληρώθηκε το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που έλαβε χώρα, το τελευταίο 20ημερο, στα Ιόνια Νησιά
Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887, ποσοστό 76,05% και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95%.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

8812792642ehittren
Οι σωροί των τριών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους χτες στη Τζίζρε μεταφέρθηκαν στις γενέτειρες τους 

Νεκρώσιμη τελετή διοργανώθηκε στη 23η Αρχηγείο Μεραρχίας Στρατοχωροφυλακής της επαρχίας Τζίζρε του Σίρνακ για τον Μόνιμο λογία Καντίρ Καϊβενί, τον Μόνιμο λοχία Φαρούκ Γκεζέν και τον στρατιώτη Νετζατί οι οποίοι έπεσαν νεκροί χτες όταν πυροδοτήθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο από τους αντάρτες του PKK.

«Καλός ναζί είναι ο νεκρός ναζί»


Ναντέζντα Κένιτς: η 20χρονη πολιτοφύλακας του Ντονμπάς – 
n-2Σας παρουσιάζουμε τμήματα της συνέντευξης που παραχώρησε η 20χρονη Ναντέζντα Κένιτς, πολιτοφύλακας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, στον Αλεξέι Άλμπου (στέλεχος της ουκρανικής αριστερής οργάνωσης Μποροτμπά). Η Ναντέζντα είναι γέννημα θρέμμα της εργατούπολης Ποπάσναγια του Λουγκάνσκ.
Αλεξέι Άλμπου: Νάντια, πες μας πώς μπήκες στην πολιτοφυλακή;

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- Πρώτη φορά δρόμος μόνο για Εβραίους. Παλαιστίνιοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν το δρόμο αυτό!

Jewish-only road
Israel has announced the construction of a new, Jewish-only road that will connect two Jewish colonies, according to a report by the Middle East Monitor.
“The new proposal includes banning the Palestinians from using the road,” said Hannna Sweed, director of the Arab Centre for Alternative Planning.
Sweed added that Jewish-only roads already exist in the occupied West Bank.
The proposal comes as no surprise to scholars well versed in the supremacist ideology of Judaism, on which the state of Israel is founded.
According to the Talmud, all intermixture between Jews and non-Jews is strictly forbidden by divine law, except in cases in which Jewish men rape non-Jewish children, a behaviour explicitly permitted in the Talmud.*

Ερντογάν: Δίωξη κατά του Ντερμιτάς

Akin Celiktas / SOOC
Να διωχθεί νομικά ο αρχηγός του φιλοκουρδικού HDP, Σ.Ντεμιρτάς, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των δηλώσεων του Ντερμιτάς για κουρδική αυτονομία
Η τουρκική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα κατά του Σελαχετίν Ντεμιρτάς λόγω των δηλώσεων του το Σαββατοκύριακο για «τοπική αυτοδιακυβέρνηση και τοπική δημοκρατία» σε συνεδρίαση στο Ντιγιάρμπακιρ.

Μαρξισμός και μετανάστευση. Κείμενα 1907-1930

Εισαγωγή/επιμέλεια e la libertà
Δημοσιεύουμε κείμενα και αποσπάσματα του επαναστατικού κινήματος της περιόδου 1900-1930 για την μετανάστευση. 

ΗΠΑ: Αστυνομικοί που σκότωσαν 12χρονο αγόρι δεν διώκονται

cleveland_police_shoot_boy-018921

Καμία κατηγορία για τους αστυνομικούς του Κλίβελαντ που πυροβόλησαν θανάσιμα τον 12χρονο Tamir Rice 
Περιγραφή φωτογραφίας: Αυτές οι εικόνες που τραβήχτηκαν από μια κάμερα επιτήρησης και κυκλοφόρησαν στις 28 Νοεμβρίου 2015 από το εισαγγελικό γραφείο της Cuyahoga County δείχνουν τους αστυνομικούς του Κλίβελαντ να φτάνουν στο Cudell Park, ακολουθώντας τον ήχο ενός όπλου που κρατούσε ένας άνθρωπος. Ο δωδεκάχρονος Tamir Rice πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αστυνομικό Timothy Loehmann στο πάρκο, στις 22 Νοεμβρίου 2014 (Εισαγγελικό Γραφείο Cuyahoga County μέσω AP. Μετά από έναν, και περισσότερο, χρόνο έρευνας, το δικαστικό συμβούλιο των ενόρκων (σ.σ.: «grand jury»: ένα συμβούλιο, συνήθως αποτελούμενο από μικρό αριθμό ενόρκων, το οποίο επιλέγεται προκειμένου να εξετάσει την εγκυρότητα μιας κατηγορίας, πριν παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στο ακροατήριο για δίκη) αρνήθηκε να αποδώσει κατηγορίες εναντίον των δυο αστυνομικών που είχαν εμπλακεί το Νοέμβρη του 2014 στον πυροβολισμό κατά του Tamir Rice, ενός δωδεκάχρονου αγοριού που έπαιζε με ένα ψεύτικο όπλο σε ένα πάρκο.

Αυτός ειναι ο "Στρατός Φάντασμα" που ξεγέλασε τον Χίτλερ - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Από το καλοκαίρι του 1944 μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, οι ΗΠΑ τοποθέτησαν ένα «Στρατό Φάντασμα» στη Γαλλία και την κοιλάδα του Ρήνου, προκειμένου να παραπλανήσουν το Τρίτο Ράιχ να υπερεκτιμήσει την ισχύ των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο Στρατός Φάντασμα, αποτελείτο από 1.100 άνδρες και μια σειρά από ψεύτικα φουσκωτά άρματα μάχης και όπλα, και ήταν κομμάτι των Ειδικών στρατευμάτων του 23ου Διοικητικού Κέντρου. 
Η αποκλειστική ευθύνη της μονάδας ήταν να δημιουργεί την ψευδαισθηση διαφορων φανταστικών σεναρίων και να διαδίδει παραπληροφόρηση ως προς την ισχύ και τη θέση των Συμμαχικών δυνάμεων.

HΠΑ: Iατρικοί επιστήμονες του Χάρβαρντ προτείνουν οι δολοφονίες από την αστυνομία να καταγράφονται ως δημόσια επιδημία.

«Καμία πράξη του Κογκρέσου δεν είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζεται να εμπλακεί κανένα αστυνομικό τμήμα»
Ερευνητές του Χάρβαρντ ζήτησαν από την Υπηρεσία Δημοσίας Υγείας των ΗΠΑ, να εξετάσει τις δολοφονίες από τους αστυνομικούς και τους θανάτους αστυνομικών, ως θέματα δημόσιας υγείας. Με το αίτημα αυτό, οι ερευνητές επαναλαμβάνουν το αίτημα πολλών ακτιβιστών, που τους προτρέπουν ν’αρχίσουν να παρακολουθούν τον αριθμό των ανθρώπων, που σκοτώνεται από την αστυνομία.

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΥΛΩΝΑ: ΦΑΓΗΤΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ

Τρομερά ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών.
Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ζήσουμε πολύ ακραία περιστατικά αφού πλέον το μίσος κυριαρχεί στις σχέσεις τόσο μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Σειρών Κατάταξης, όσο και προς τους αξιωματικούς.  Μάλιστα, οι γονείς τρέμουν για την σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ζωή όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά και για το σύνολο των Πεζοναυτών, καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή!
Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει τις πλάτες τόσο  του διοικητή του Τάγματος, όσο και συγκεκριμένο Λοχαγό. Οι εν λόγω στρατιωτικοί έχουν μετατρέψει 10 συγκεκριμένους φαντάρους της προηγούμενης Σειράς Ε’ σε εκπαιδευτές της Σειράς Νοεμβρίου που τώρα περνά ΣΠΕΝ.  Αφού λοιπόν θεσμοθέτησαν τη διάκριση «παλιός-νέος», έδωσαν στους παλιότερους Πεζοναύτες τη δυνατότητα –ΠΑΡΑΝΟΜΑ- να διατάζουν και να αυθαιρετούν με πλήρη κάλυψη των ανωτέρων.

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΔΕΥΤΕΡΑ 28/12/2015 ΣΤΙΣ 20-21.00 Μ.Μ.

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ο εκπρόσωπος του Νίκος Αργυρίου, μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φιλοξενούνται στη φιλόξενη συχνότητα της  ERT OPEN.
Φίλοι ακροατές το θέμα της σημερινής μας παρέμβασης αφορά τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για την αντιδραστική αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θα επικεντρώσουμε στο ζήτημα της «Στράτευσης των Γυναικών», καθώς σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ένα γύρο εκπομπών που θα μας επιτρέψουν να σας αποκαλύψουμε αναλυτικά τους εχθρικούς για την νεολαία και το σύνολο της εργατικής τάξης, σχεδιασμούς.

Οι μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

712da24d-df66-40c4-bdc9-6c2af4e3d104Μαζική ήταν η συγκέντρωση-πορεία ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών στο Ελληνικό, το Σάββατο 26/12, η οποία καλέστηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης κρατουμένων στο Ελληνικό. Πάνω από 100 άτομα, από τη γειτονιά αλλά και από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν παλμό σε μια ιδιαίτερα πετυχημένη διαδήλωση. Αίτημα, η άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών που είναι έγκλειστοι στα κέντρα κράτησης και συγκεκριμένα, της Sanaa Taleb. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Σουρμένων και κατέληξε στο κέντρο κράτησης Ελληνικού. Εκεί, μια ομάδα μπήκε στο κέντρο και μίλησε με τις κρατούμενες και στη συνέχεια, ακολούθησε σύντομη συνέλευση ενημέρωσης.

STRATFOR: "Το πρόβλημα για την Ελλάδα το 2016 θα είναι η κοινωνική αναταραχή"

ImageΔεν είναι αισιόδοξες οι προβλέψεις που κάνει το Stratfor για την Ελλάδα για το 2016.
Όπως αναφέρει έρχεται μια νέα χρονιά αστάθειας υποστηρίζοντας ότι η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα δεν είναι το χρέος αλλά η κοινωνική αναταραχή, ενώ δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης. 
«Για το 2016 η σοβαρότερη απειλή για την Ελλάδα δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους αλλά η κοινωνική αναταραχή. Δεν θεωρείται πιθανή μία κρίση, όπως εκείνη του 2015 καθώς η χώρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα πιεστικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους, κάτι που σημαίνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή Grexit είναι χαμηλότερος από ότι το 2015», προσθέτει στην ανάλυσή του το Stratfor. 

Μελέτη USAF: Με UAV …πλημμυρίστε τους ουρανούς - ΒΙΝΤΕΟ

Την επόμενη πενταετία, η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF: United States Air Force) θα αυξήσει δραματικά τα προγράμματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων, θα διπλασιάσει τον αριθμό των πιλότων τους και θα επεκτείνει την ανάπτυξη τους σε αεροπορικές βάσεις στην Καλιφόρνια ώστε να παρέχει στους στρατηγικού επιπέδου περιοχικούς διοικητές των ΗΠΑ βελτιωμένες δυνατότητες επιτήρησης και ισχύος κρούσης. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ-Πεντάγωνο: Περικοπές ίσον συμβιβασμοί και τερατογενέσεις…

Μεγάλη συζήτηση διεξάγεται την τελευταία δεκαετία μεταξύ ειδικών και μη, για τις νέες επιλογές των Ηνωμένων Πολιτειών σε καίρια οπλικά συστήματα. Είναι εμφανές, ότι την τελευταία εικοσαετία κάτι έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό ως προς τον προσδιορισμό των αναγκών νέων όπλων, προδιαγραφών, σχεδιασμού και τελική επιλογή των κρίσιμων αμυντικών συστημάτων. Επιπλέον, είναι εμφανής μία αποσπασματικότητα ως προς τη σύνθεση και τον αριθμό μονάδων απόκτησης κάθε επιμέρους οπλικού συστήματος.
Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία παίρνουν οι μαxητές του ISIS

Τζιχαντιστής ομολογεί ότι εκπαιδεύτηκε στην Τουρκία!
Στρατιωτική εκπαίδευση στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε ένα στρατόπεδο κοντά στα Αδανα παίρνουν οι μαχητές του ISIS όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας τζιχαντιστής που πιάστηκε αιχμάλωτος και κρατείται στην περιοχή Ροτζάβα στη βόρεια Συρία. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι ενώ στρατολογήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύτηκε σε στρατόπεδο του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Απεβίωσε ο Θρύλος LEMMY... R.I.P...


Δυστυχώς, ο θρυλικός Ian Fraser "Lemmy" Kilmister απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών...
Ο θάνατός του επιβέβαιώθηκε από τον μάνατζερ του...
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από τη σελίδα των MOTORHEAD:
"Δεν είναι εύκολο να το πείς...Ο καλός μας φίλος Lemmy απεβίωσε σήμερα, μετά από μικρή μάχη με έναν πολύ επιθετικής μορφής καρκίνο. Έμαθε για την ασθένεια του στις 26 Δεκεμβρίου, και καθόταν στο σπίτι, μπροστά από το αγαπημένο του video game από το Rainbow, όπου είχε πάει πρόσφατα με την οικογένεια του. 
Δε μπορούμε καν να εκφράσουμε τη λύπη και τη στεναχώρια μας, δεν υπάρχουν λόγια.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ... Το μισό του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο 0,7% του πληθυσμού

Οι ετήσιες Εκθέσεις Διεθνούς Πλούτου (Global Wealth Reports) του Ινστιτούτου Έρευνας της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse περιέχουν πολλά διαφωτιστικά στοιχεία για τον παγκόσμιο πλούτο.
Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κατανομή του διεθνούς πλούτου γίνεται ολοένα και πιο ανισομερής και, παρά την οικονομική κρίση, οι εκατομμυριούχοι αυξάνουν τον πλούτο τους.
Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας για το 2015, περίπου ο μισός πλούτος της υφηλίου (το 45,2%) ανήκει στους εκατομμυριούχους, οι οποίοι αποτελούν το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού.

AWACS από τη Γερμανία στην Τουρκία!

ImageΗ Γερμανία διανύει περίοδο μεγάλου “έρωτα” με την Τουρκία. Με πρωτοβουλία του Βερολίνου η αεράμυνα της Τουρκίας ενισχύεται με την αποστολή ιπτάμενων ραντάρ AWACS.
Τα νατοϊκά ιπτάμενα ραντάρ AWACS που θα μετασταθμεύσουν στο Ικόνιο.Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσα ιτάμενα ραντάρ θα πάνε στην Τουρκία.
Η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag,αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει προσωρινά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, τύπου Boeing E-3 στην Τουρκία στο πλαίσιο προγράμματος ασφαλείας, εξαιτίας της κρίσης στη Συρία.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ: Σάμος, Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια την παραμονή των Χριστουγέννων

Σάμος: Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια την παραμονή των ΧριστουγέννωνΗ οικογένεια μιας πολύτεκνης χήρας τεσσάρων παιδιών έμεινε χωρίς ρεύμα στη Σάμο...
Πριν από έναν χρόνο περίπου, ο σύζυγός της σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε και προσέκρουσε πάνω σε κολώνα φωτισμού.
Ο Νικόλαος Κλώθος συγκλόνισε το πανελλήνιο με τον χαμό του αφού περίμενε χτυπημένος στην άσφαλτο πάνω από 1,5 ώρα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στο νησί.
Σήμερα η 39χρονη χήρα κυρία Χαραλαμπάκη Καλλιόπη, είναι άνεργη με 4 ανήλικα παιδιά - 11, 9, 7 και 2 ετών- περιμένοντας να βγει η σύνταξη του άντρα της.

Έρχεται το Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ Ε.E. 
Από την 1η Ιανουαρίου του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο (ECTC) της Europol, με στόχο να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό τζιχαντιστών στην Ευρώπη και να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή. 
Το νέο αυτό κέντρο της Europol θα κληθεί να απαντήσει και σε ερωτήματα γύρω από τις μετακινήσεις 5.000 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι έφυγαν από την Ευρώπη, ταξίδεψαν στην Συρία και στο Ιράκ και επέστρεψαν στη Γηραιά Ήπειρο. Αυτοί οι μαχητές, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, είναι πιθανόν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Κάτι τέτοιο όχι μόνο απίθανο δεν είναι αλλά έχει ήδη συμβεί, καθώς τα τρομοκρατικά του Παρισιού οργανώθηκαν ακριβώς με αυτό τον τρόπο.

Μιά μάχη, που δεν μπορεί, παρά να κερδηθεί!

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Κούρδισσες οργανώνουν την λαϊκή αυτοάμυνα στο Ντιγιαρμπακίρ!
Στην επιχείρηση απροκάλυπτης, μαζικής δολοφονικής εξόντωσης του Κουρδικού Λαού, που έχει εξαπολυθεί τελευταία, από τον Ρ.Ν. Ερντογάν και το σύνολο του Τουρκικού κατεστημένου, οι Κούρδοι, άντρες, γυναίκες και παιδιά, δίνουν την απάντησή τους:
Εξέγερση, Αντίσταση, Ένοπλη Υπεράσπιση του δικαιώματός τους για αυτοδιάθεση, για υπεράσπιση της αυτονόμησης πολλών πόλεων από το Τουρκικό Κράτος.
Μιά μάχη, που δεν μπορεί, παρά να κερδηθεί!
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/

Ποια Αριστερά και ποια Ευρώπη, όταν πεινάνε τα παιδιά;


«Οσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει». Η φράση από τους «Αδερφοφάδες» του Καζαντζάκη απέκτησε μια νέα διαδικτυακή ζωή, όταν τη χρησιμοποίησε πρόσφατα δημοφιλής τηλε-παρουσιαστής.
«Σοκ, ακούστε τι είπε!», αναφώνησε το χριστεπώνυμο διαδικτυακό πλήρωμα, που σοκάρεται πιο συχνά απ' όσο κλικάρει στο ποντίκι του.
Η ίδια λέξη-κλισέ, με κεφαλαία γράμματα και θαυμαστικά, συνοδεύει τις ειδήσεις για υποσιτισμένα παιδιά: «Σοκ!!! Μαθητές λιποθυμούν από την πείνα στο/στην... » και πλάι η πόλη, όπου αναφέρθηκαν τα τελευταία κρούσματα ή στατιστικά στοιχεία.

Καλπάζοντας στον όλεθρό του ο… στρατάρχης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Το πολιτικό τέλος του Πάνου Καμμένου έρχεται με την λήξη της παρούσας Βουλής. Αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος δίνει τον “υπέρ πάντων αγώνα” ώστε να παρατείνει τη διάρκεια της παρούσας κυβέρνησης. Καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να δώσει την ελάχιστη αναβολή στο πολιτικό του τέλος. Καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για να επιβιώσει πολιτικά, ακόμη και με την μεταπήδησή του σε κάποιο άλλο κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. - όπως οι “κακές γλώσσες” διαδίδουν για τις σκέψεις που κάνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ψεκάστε με, ψεκάστε με!

Γράφει ο mitsos175
Αχ Πάνο μου, δεν ξέρω με τι σε ψέκασαν εσένα, αλλά θέλω κι εγώ από αυτό το πράμα. Θέλω να ξεχάσω βρε αδελφέ! Να μην έχω άγχος για τον ΕΝΦΙΑ, να ξεχάσω τη φτώχεια και την ανεργία μου. Εσύ καλά κάνεις που γίνεσαι πάλι "μπέμπης". Εγώ τι να κάνω; Να παίξω με τα στρατιωτάκια όπως εσύ; Αφού πιστεύω στο κάντε "Έρωτα όχι Πόλεμο".
Να όμως τι κάνει η συγκυβέρνηση: Άκουσε ο Πάνος το σύνθημα και προσπαθεί να το προσαρμόσει, όπως το καταλαβαίνει ο ίδιος. Βάζει στολές σε άντρες και γυναίκες, ώστε να υπάρχει συνδυασμός: Και έρωτας και πόλεμος! Άσε που είναι και φαντασίωση σε μερικούς.