Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ, ΤΗ FRONTEX ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

Καταγγελία για το περιστατικό με το καραβάνι προσφύγων στις Καστανιές Έβρου 

Στον Έβρο του Τείχους, όπου συναντιούνται από τη μία οι μετανάστες και υποτιμημένοι κάτοικοι, από την άλλη ο στρατός, η Frontex Ορεστιάδας, το τοπικό Α.Τ και η αριστεροδεξιά κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εκεί που σταματάει ο ανθρωπισμός, η «πρόνοια» και τα προγράμματα βοήθειας, αρχίζει ο στρατός και οι πολιτικές άμυνας/ασφάλειας, ή το αντίστροφο. Στην Ευρώπη της «δημοκρατίας» και της  «πολυπολιτισμικής» ανεκτικότητας πληθαίνουν οι εξαιρέσεις από τις περίφημες ευρωπαϊκές αξίες. Σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το ποιός είναι τελικά ο κανόνας. 

Φουρτούνα ξέσπασε μετά την Καταγγελία φαντάρων από το 698 ΑΒΠ

ΤΟ ΓΕΣ ΑΚΟΥΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Πρωτοφανή εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης από φαντάρους, γονείς αλλά και πολίτες-απολυμένους φαντάρους που είχαν υπηρετήσει στην συγκεκριμένη μονάδα προκάλεσε η δημοσιοποίηση της καταγγελίας.
Ταυτόχρονα, έκρηξη οργής και αγανάκτησης, ενώ απαιτούνται λύσεις από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας. 
Ξεχωρίζουμε τα εξής:
1ο Αμέριστο δίκιο έχουν τα παιδιά μας.
Όσα έχουν υπηρετήσει και όσα υπηρετούν.
Οι γονείς είμαστε πλάι τους.
Να γίνει κάτι επιτέλους!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον των υπηρεσιών υπαίθρου στην εποχή της δεύτερης φοράς αριστερά και του τρίτου μνημονίου
Το να μπει κανείς στην Ιατρική δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμα δυσκολότερο είναι το τι θα κάνει μετά το πτυχίο, ερώτημα που πλέον απασχολεί όλο τον κόσμο της σχολής και όχι μόνο τα ''μεγάλα έτη''. Η αλήθεια είναι πως σε συνθήκες κρίσης οι περισσότεροι έχουμε το αίσθημα ότι δεν ξέρουμε που πάμε και που βρισκόμαστε, ότι το πτυχίο που πήραμε δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει και κάτι βέβαιο, ενώ πολλοί σκέφτονται τη λύση(;) του εξωτερικού.

Γραμμή παραγωγής φτηνών εργατών η πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες, τους κλέβουν και με τον νόμο!

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστες στην ελλαδαΜετά τη Δανία και την Ελβετία ήρθε και η σειρά της «φιλόξενης», κατά τα άλλα, Γερμανίας να υιοθετήσει τα μέτρα βίαιης προλεταριοποίησης των προσφύγων που «υποδέχεται» στα εδάφη της.
Ο λόγος για τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι οι κρατικές αρχές θα κατάσχουν τα τιμαλφή και τα μετρητά που τυχόν φέρουν μαζί τους οι πρόσφυγες, αφήνοντάς τους με το ποσό των 200 ευρώ, όσον αφορά τουλάχιστον τη Γερμανία.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (PHOTOS, VIDEOS)



Γενικευμένη οργή κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης

Απεργία οδηγών ταξί στην Γαλλία | AP Photo/Christophe Ena

Συντάκτης: efsyn.gr
Επεισοδιακές κινητοποιήσεις από οδηγούς ταξί που ζητούν αποζημιώσεις για τον «αθέμιτο ανταγωνισμό», απεργία από δασκάλους και άλλους δημοσίους υπαλλήλους για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, μισθούς και συνθήκες εργασίας, αλλά και στάσεις εργασίας από αγρότες, εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στα αεροδρόμια κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Ολοι απέναντι στην κυβέρνηση Ολάντ...

Αντιλαλούν οι φυλακές του Καΐρου-ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Χθες ήταν η επέτειος της εξέγερσης η οποία ανέτρεψε το καθεστώς Μουμπάρακ, αλλά αυτό που γιορτάστηκε ήταν η «Μέρα της Αστυνομίας» | AP PHOTO/ AMR NABIL

Θεωρητικά, η χθεσινή ημέρα ήταν διπλά γιορτινή στην Αίγυπτο: για την «Εθνική Ημέρα της Αστυνομίας», που κρατά από το 1952 και για την «Ημέρα της Επανάστασης», η οποία θεσμοθετήθηκε έναν χρόνο μετά την ανατροπή του καθεστώτος Μουμπάρακ από τη λαϊκή εξέγερση της εγχώριας «αραβικής άνοιξης», το 2011. Επίσημα και ανεπίσημα, πάντως, τιμήθηκε μόνον η πρώτη...

Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Σουρ

Στη φτωχογειτονιά της Σουρ, Ισκαντερ Πασά, το Κέντρο Αλληλεγγύης των Κούρδων | Νικόλας Ζηργάνος

Συντάκτης: 
Από τη μία πλευρά, περίπου 200 νεαροί μαχητές που έχουν κηρύξει στη συνοικία τους «δημοκρατική αυτονομία». Από την άλλη πλευρά, ένα πάνοπλο κράτος που έχει βαλθεί για τα καλά να τους ισοπεδώσει. 
Από τη μία πλευρά τα οδοφράγματα με τα σακιά άμμου, από την άλλη τα τεθωρακισμένα και τα ελικόπτερα. Ο στρατός δεν θέλει να συλλάβει. Θέλει να σκοτώσει. Κι όμως, η αντίσταση των Κούρδων, παρά τα δεκάδες θύματα, δεν λέει να καμφθεί...

Πόλεμος και καταστολή μέσα σε μια διεθνή σιωπή

Συγγενείς των θυμάτων κάνουν απεργία πείνας στα γραφεία της κινησης ανθρωπινων δικαιωμάτων του Ντιγιαρμπακιρ και ζητούν να τους παραδωθούν οι σοροί | Νικόλας Ζηργάνος

Συντάκτης: 
► ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Ντιγιάρμπακιρ 
Hταν μεσημέρι, στην κεντρική λεωφόρο Ελαζίγκ που καταλήγει στη Σουρ, το ιστορικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ, και μια ομάδα 40-50 ατόμων ανέβαινε προς το δημαρχείο, φωνάζοντας το σύνθημα «Γυναίκες, ζωή, ελευθερία».

Νεκροί πρόσφυγες στα σύνορα Συρίας - Ιορδανίας

Μια απομονωμένη λωρίδα ερήμου μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας είναι η μόνη πρόσβαση που έχουν οι πρόσφυγες από τα μέσα του 2013 προκειμένου να μπουν στην Ιορδανία | AP Photo/Muhammed Muheisen
Συντάκτης: 
efsyn.gr
Συνοροφύλακες της Ιορδανίας σκότωσαν 12 Σύρους πρόσφυγες που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα μέσα από μια απομονωμένη λωρίδα ερήμου.

Oι πρόσφυγες


Του Φοίβου Οικονομίδη
Ταξιδεύοντας με το τρένο πριν πολλά χρόνια στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη συχνά συναντούσες έλληνες μετανάστες που κατευθύνονταν στη Γερμανία. Οι συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν ανάμεσα σε αυτούς που έφευγαν και αυτούς που έμεναν. Το άγνωστο αποκτούσε μια γοητεία για εκείνους που θα έμεναν στην Ελλάδα. Κατά κανόνα οι μετανάστες έφευγαν αρχικά μόνοι τους καθώς τους συντρόφευε η φωνή του Καζαντζίδη: ”Μέσα στο τρένο Γερμανίας-Αθηνών στην τρίτη θέση σε μιαν άκρη καθισμένος”.
Ποιός θα μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η Ελλάδα χώρα μεταναστών με κατεύθυνση όλο τον κόσμο {Γερμανία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, κλπ} θα γινόταν ο κεντρικός δίαυλος εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών προς την Ευρώπη. 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/1 ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΜΕ ΚΑΜΟYΦΛΑΖ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ!

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ΄
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 Ώρα 12.00΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΣΤ΄
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016
Ώρα 18.00΄
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη και Ιωάννης Κεφαλογιάννης.
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίασή της, της 25.1.2016, τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε 2 συνεδριάσεις.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ


Θα ήθελα να καταθέσω την άποψη μου για το ΚΕΝ Άρτας αφού ο δεύτερος γιος μου υπηρετεί εκεί τώρα.
Μετά το επισκεπτήριο μου στο κέντρο την περασμένη Κυριακή και μετά τις συζητήσεις με τον γιο μου έχω να καταθέσω ότι λειτουργεί άψογα!!!! 
Αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας σαν προσωπικότητες, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε ότι θέμα προκύπτει, η διατροφή τους εξαιρετική.
Πολλά συγχαρητήρια στο διοικητή Αθανασίου και τους άλλους αξιωματικούς.
Τους εμπιστευτήκαμε ότι πολυτιμότερο στην ζωή μας, τα παιδιά μας και το σέβονται!!!!! Σας ευχαριστούμε.

Ρίχνουν τις ευθύνες της πτώσης του «ΣΙΝΟΥΚ του Πατριάρχη» στους Χειριστές της Α.Σ


Εννέα ανθρώπινα «λάθη και παραλείψεις» ήταν οι αιτίες που παρέσυραν στο θάνατο, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2004, στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, την 11μελή συνοδεία του και το 5μελές πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου Σινούκ (CH-47D) Αποφάσιε το ΣΤΕ και επιδικάζει αποζημίωση περί τα 7 εκ.ευρώ !

Αυξήθηκαν το 2015 τα μείζονα ατυχήματα της USAF


Αύξηση παρουσίασαν κατά το οικονομικό έτος 2015 (1 Οκτωβρίου 2014 – 30 Σεπτεμβρίου 2015) τα μείζονα ατυχήματα της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) σε σχέση με το οικονομικό έτος 2014 που καταχωρήθηκε ως έτος – ρεκόρ σε ότι αφορά την ασφάλεια πτήσεων – εδάφους.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της USAF αναφέρεται ότι το οικονομικό έτος 2015 καταγράφηκαν 19 ατυχήματα «Κατηγορίας Α», σε σχέση με τα επτά που καταγράφηκαν το οικονομικό έτος 2014.
Αντίθετα μικρή μείωση κατέγραψαν οι θάνατοι συνεπεία των ατυχημάτων από 11 το οικονομικό έτος 2014 (εκ των οποίων οι 10 σε αεροπορικά ατυχήματα και ένας σε ατύχημα εδάφους) σε 10 το οικονομικό έτος 2015 (εκ των οποίων οι έξι σε αεροπορικά ατυχήματα και τέσσερις σε ατυχήματα εδάφους).

«Ποιοτικές» δυνάμεις από τις ΗΠΑ στο θέατρο Ειρηνικού…


Μαχητικά F-22 Raptor αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία με προφανή στόχο την Κίνα, αλλά και τη Βόρεια Κορέα. Συνολικά θα αναπτυχθούν 12 μαχητικά του τύπου που ανήκουν στην 525 Μοίρα, η οποία εδρεύει στην Αλάσκα.

Τα F-22 θα ενισχυθούν με 14 F-16 της 18ης Μοίρας, επίσης από την Αλάσκα. Αν και δεν είναι γνωστό αν τα αεροσκάφη ανήκουν στο πρόγραμμα Theater Security Package (TSP), η παρουσία τους, κατά την αμερικανική πλευρά, θα ενισχύσει την σταθερότητα στην περιοχή, μετά την βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου και την αλλαγή καθεστώτος στην Ταϊβάν.

"Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΦΕΡΝΕΙ ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Στα 16 δις ευρώ ανήλθαν το 2015 οι Γαλλικές εξαγωγές όπλων διπλασιάζοντας σχεδόν το ποσό των 8,2 δις ευρώ του 2014.
Η τεράστια αύξηση οφείλεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της στην πώληση στην Αίγυπτο και το Κατάρ 60 μαχητικών τύπου Rafale καθώς και στις παραγγελίες της Νοτίου Κορέας προς την Airbus για ελικόπτερα και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και μεταφορών A330 MRTT.

Γερμανικός κυρίως ο εξοπλισμός των Κούρδων Πεσμεργκά


Τα περισσότερα όπλα και οχήματα που χρησιμοποιούν οι Πεσμεργκά προέρχονται από τη Γερμανία. Αυτό παραδέχτηκε εκπρόσωπος της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης. «Τα γερμανικά όπλα είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι των τρομοκρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Γερμανία έχει δώσει στους Πεσμεργκά χιλιάδες τυφέκια εφόδου, πιστόλια και πυρομαχικά, 20 αντιαρματικούς εκτοξευτές Milan, 100 φορητούς αντιαρματικούς εκτοξευτές, 5.000 χειροβομβίδες και 50 θωρακισμένα οχήματα.

Ο.Η.Ε: Ξεκινούν οι συνομιλίες για τη Συρία

Οι συνομιλίες για την ειρήνη στη Συρία, οι οποίες αναμενόταν ότι θα άρχιζαν σήμερα στη Γενεύη, θα ξεκινήσουν τελικά την 29η Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν 6 μήνες, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.
«Οι προσκλήσεις θα σταλούν αύριο Τρίτη, και οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν την 29η Ιανουαρίου», ανέφερε ο ντε Μιστούρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη. Όπως σημείωσε, οι συζητήσεις σχετικά με τον κατάλογο των προσκλήσεων στις συνομιλίες συνεχίζονται.

ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΚΜΠΟΥΡΝ ΤΟΥ ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Εδώ πάντως ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους ενδεχομένως να είναι η Τουρκία η οποία το 2011 φαινόταν επαρκώς ισχυρή ώστε να επεκτείνει την επιροοή της. 
Τότε όντας οικονομικά αναπτυσσόμενη, με μια εικόνα ενός δημοκρατικού ισλαμικού κράτους, φάνταζε ελκυστική για τους Άραβες σιαδηλωτές που ήθελαναν ανατρέψουν τις δικτατορικές κυβερνήσεις. Σύντομα όμως φάνηκε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν στήριζε τους σεκτριστές Άραβες σουννίτες που ήταν ενάντιοι σε Κούρδους, σιίτες και υπερασπιστές του λαϊκού κράτος και έτσι άρχισε να αντιμετωπίζει αντίσταση. 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Ο Ερντογάν έθεσε πάλι στο στόχαστρο τους ακαδημαϊκούς : Στην πραγματικότητα αυτοί είναι παράγοντες μιας ακαδημαϊκής τρομοκρατίας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογαν σε ομιλία που έκανε στην Καισάρεια, στοχοποίησε πάλι τους ακαδημαϊκούς λέγοντας: 
¨Βρε ακαδημαϊκοί ανατρέφετε εσείς φοιτητές;
 Μα τότε πως μπορείτε και υποστηρίζετε αυτούς τους προδότες, τους άθλιους που έφτασαν να πετάξουν βόμβα την μέρα που τα μικρά παιδάκια μας έπαιρναν τους ελέγχους τους, μα τι ακαδημαϊκοί είστε εσείς; 

Βυθίζεται στο χάος η Τουρκία το 2016

Red alert έχει σημάνει στην αμερικανική κυβέρνηση έρευνα που κατατάσσει την Τουρκία στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη για το 2016. 
Η έρευνα αμερικανικού Ινστιτούτου που παρακολουθεί τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο και κάνει προβλέψεις για το 2016, κατέταξε την Τουρκία στα 10 κορυφαία προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική πολιτική, καθώς η πολιτική κρίση στη χώρα βαθαίνει και παραδίδεται στο χάος. 

Ουκρανία: Αγνωστος ιός ξέφυγε από εργαστήριο - 20 στρατιώτες νεκροί , 200 στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Donbass, άγνωστος ιός ο οποίος ξέφυγε από εργαστήριο στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Kharkov, της Ουκρανίας, έχει προκαλέσει 20 θανάτους σε στρατιωτικό προσωπικό ενώ 200 βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Την ύπαρξη της επιδημίας επιβεβαίωσε ο υποδιοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων του Ντόνετσκ, Εντουαρντ Μπασούριν.

Ψοφήστε! Αλλά ήσυχα…


Ο καιροσκοπισμός (ή μήπως κυνισμός;) με τον οποίοι οι πολιτικές δυνάμεις (αυτές που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή φιλοδοξούν να καταλάβουν κυβερνητικούς θώκους) αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους, τους οποίους καταστρέφουν με τις πολιτικές που ακολουθούν, αποπνέει πια μια ισχυρή «οσμή» γελοιότητας.

Επιβεβαιώνει το Βερολίνο ότι η περιουσία των προσφύγων άνω των 200€ κατάσχεται


Απαντώντας σε ερώτηση αν οι πρόσφυγες που φθάνουν στη Γερμανία υποχρεώνονται να παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή στις αρχές, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κρίστιαν Βέστχοφ διευκρίνισε, σήμερα, ότι η γερμανική νομοθεσία για την παροχή οικονομικής βοήθειας, η οποία ισχύει και για τις παροχές προς όσους ζητούν άσυλο, προβλέπει ότι οι άνθρωποι «βοηθούνται στο μέτρο που δεν μπορούν να βοηθηθούν μόνοι τους».

Το Δημόσιο πληρώνει την Κόσκο για να αγοράσει τον ΟΛΠ

cosco
Υπό τις επευφημίες της ΝΔ, που σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για δικαίωση της σταθερής πολιτικής επιλογής των κυβερνήσεων της ΝΔ, και του ΣΕΒ, που στο εβδομαδιαίο δελτίο του αναφέρθηκε σε ένα σωστό πρώτο βήμα, προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Το ξεπούλημα του ΟΛΠ ανακοινώθηκε στην Τετάρτη, αφού είχε προηγηθεί ένα όργιο μυστικών συναλλαγών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Κόσκο, που στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε πρόταση εξαγοράς. Οι υπόλοιποι μνηστήρες κατάλαβαν έγκαιρα προφανώς πόσο στημένη ήταν η διαδικασία, η οποία καταργεί ένα κρατικό μονοπώλιο φέρνοντας στη θέση του ένα άλλο κρατικό μονοπώλιο, κι αποχώρησαν …ησύχως. Έτσι, το ξεπούλημα του ΟΛΠ αποκαλύπτεται μια εξόχως βρόμικη ιστορία πριν καν ανοίξει ο φάκελος με την προσφορά, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έγινε κι αυτό.

Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδει η κυβέρνηση τον «εθνικό θησαυρό» του λαδιού- Έλληνες πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία- Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του newx.gr


Olive tree for foodΡεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr
Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις του newx.gr για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.
Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, αποκάλυψε στο newx.gr πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.