Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

20.000 Αμερικανοί Μισθοφόροι Στρατιώτες περνούν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σε ανάρτηση του ο Χρήστους Μαζανίτης, γράφει για 
Απόβαση αμερικανικής μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη
Αυτές τις ημέρες δρομολογείται η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ με τίτλο “Defender Europe 20”. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ, με 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη – μέλη (σ.σ. σε σύνολο 29), που συμμετέχουν στην συμμαχία. 20.000 οχήματα και κοντέινερ με υλικά μεταφέρονται προς την Πολωνία και την Εσθονία, όπου θα λάβει χώρα η άσκηση. Για να καταλάβετε γιατί η Αμερική δίνει πολύ μεγάλη σημασία σε αυτή την άσκηση, θα συμμετάσχει με 20.000 στρατιώτες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση τα τελευταία 25 χρόνια στην ιστορία του ΝΑΤΟ, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, πριν ακόμη ξεκινήσει η Άσκηση, στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο Αμερικανών προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την “Defender Europe 21”, η οποία θα διεξαχθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στα Βαλκάνια, με την Θράκη να προκρίνεται ως ένας από τους πιθανότερους προορισμούς.
Γι’ αυτό τον σκοπό, το προσεχές χρονικό διάστημα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα φθάσει μία Μεραρχία, η οποία αναμένεται να ξεφορτώσει άρματα Bradley, ελικόπτερα, αρματιοφορείς και εκατοντάδες κοντέινερ με εξοπλισμό.
Όπως επεσήμαναν στρατιωτικές πηγές στο enikos.gr σχετικά με τις προετοιμασίες, το γεγονός ότι έρχονται όλες αυτές οι δυνάμεις δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως επίσης κι ότι ξεκινούν οι προετοιμασίες σχεδόν τρία εξάμηνα πριν από την πραγματοποίηση της άσκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου