Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νέα ομηρία στη Γαλλία - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες


Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία στην πόλη Ρουμπέ στο βόρεια Γαλλία, μια περιοχή κοντά στο Βέλγιο μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν πολλοί τραυματίες από σφαίρες. 
Δεν έχει καταστεί προς το παρόν σαφές εάν οι ένοπλοι συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία.

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία "σφυρίζει" αδιάφορα - Βρείτε τα μόνοι σας με τους Ρώσους λένε στην Τουρκία

Μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία αφήνουν την Τουρκία μόνη της να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
O πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε ότι η Τουρκία θα πρέπει να μιλήσει χωρίς μεσολαβητές με τη Ρωσία και την Τουρκία με στόχο να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους κλιμάκωση και να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του.

ΗΠΑ-ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: "Κυριαρχική πράξη αυτοάμυνας της Τουρκίας η κατάρριψη του SU-24"!

ImageΕκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας για την πρόληψη των συγκρούσεων στο εναέριο χώρο της Συρίας δεν ισχύει για το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε από την Τουρκία. Αυτό μεταδίδει το RIA Novosti προσθέτοντας ότι ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 μαχητικό αεροσκάφος «κυριαρχική πράξη αυτοάμυνας» από την Τουρκία!

Οι ΗΠΑ "αδειάζουν" Τουρκία για την δήθεν παραβίαση του ρωσικού SU-24

ImageΟι ΗΠΑ “αδειάζουν” Ερντογάν και Νταβούτογλου για τα όσα ισχυρίχονται περί “παραβίασης” του τουρκικού εναέριου χώρου από του SU-24 που τελικά καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά F-16.
ΗΠΑ πιστεύουν ότι το ρωσικό βομβαρδιστικό ενδεχομένως «παραβίασε» τον τουρκικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα λίγων δευτερολέπτων προτού η τουρκική πολεμική αεροπορία καταρρίψει το πολεμικό αεροσκάφος, γνωστοποίησε Αμερικανός αξιωματούχος, που υποστήριξε ότι η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε προκαταρκτικές ενδείξεις.

Κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους: Καλοστημένη προβοκάτσια της Τουρκίας

Του Σεϊτ Αλντογκάν
Με την δικαιολογία της παραβίασης του εναέριου χώρου της χώρας, Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρώσικο μαχητικό, (χρησιμοποιώντας πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16), ενέργεια που εξόργισε τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν κάτι που εκδηλώθηκε από την δήλωση του τελευταίου ότι «μαχαιρωθήκαμε πισώπλατα απ’ τους συνεργάτες των τρομοκρατών».
Η τοποθέτηση αυτή είναι απολύτως συμβατή με την ομιλία που είχε κάνει πρόσφατα στους G20 και είχε κατηγορήσει την Τουρκία ότι προσφέρει βοήθεια στο ΙSIS.

Η Ρωσία "παραβίασε" τον τουρκικό εναέριο χώρο επειδή η Τουρκία "μετακίνησε" τα σύνορά της

Εύθραυστη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες
Η κατάριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία με το πρόσχημα της παραβίασης των τουρκοσυριακών συνόρων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στα στρατόπεδα του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Συμμαχίας (Ρωσία, Συρία, Ιράν ,Ιράκ), ενώ το ζήτημα έχει ανοίξει και στον ΟΗΕ. Η εξέταση των βαθύτερων αιτιών της πολύπλοκης αυτής κατάστασης αποδεικνύεται μία αρκετά λεπτή υπόθεση.

Από τα καψώνια στα βασανιστήρια;

Πρωτοετής σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Σ.Ν. 401, αφού λιποθύμησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, εξαιτίας της... περιποίησης των συναδέλφων του | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Συντάκτης: 
Τέσσερα χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για τα χουντικά καψώνια στη Σχολή Ευελπίδων, η ακραία σωματική βία και ο ψυχολογικός πόλεμος όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει στις στρατιωτικές σχολές, αλλά δείχνει να παρουσιάζουν αυξημένη ένταση, καθώς οι επώνυμες καταγγελίες πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες.

Πόλεμος Μade in France. Του Στέλιου Κούλογλου

Μια εβδομάδα μετά το μακελειό στο Παρίσι, η τύχη μιας κινηματογραφικής ταινίας είναι ίσως χαρακτηριστική για τις εξελίξεις: η προβολή του Μade in France που θα έβγαινε στις αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε για το 2016. Στην ταινία, ένας δημοσιογράφος καταφέρνει να εισχωρήσει σε μια ομάδα τζιχαντιστών από τα προάστια του Παρισιού, που οργανώνει μια επίθεση στα Ηλύσια Πεδία. Την ίδια στιγμή άλλοι τρομοκρατικοί πυρήνες πρόκειται να επιτεθούν σε άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως ακριβώς έγινε με την συντονισμένη επίθεση στις 13 Νοέμβρη του 2015.
Δύο ακόμη ταινίες που ετοιμάζονται να βγουν στις γαλλικές αίθουσες έχουν θέματα σχετικά με την τρομοκρατία, αλλά το Μade in France, είναι εμπνευσμένο από προηγούμενες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία και καταγράφει το μίσος και την αποξένωση στα υποβαθμισμένα γαλλικά προάστια. Το σλόγκαν της ταινίας, στην αφίσα με τον πύργο του Άιφελ και το καλάσνικοφ που είχε ήδη εμφανιστεί στους τείχους του Παρισιού, γράφει: " η απειλή έρχεται από το εσωτερικό".

Ο τρόμος του ISIS, η «δαιμονοποίηση» του Ισλάμ και η σύγκρουση συμφερόντων των Δυτικών Tvxs Ανάλυση

Μετά τις τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από το Ισλαμικό κράτος, ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σοκαρισμένος σε κατάσταση συναγερμού. Η νέα φάση της στρατηγικής του ΙΚ που παρουσιάζει μια πλήρη ετοιμότητα και οργάνωση για επιθέσεις στο εξωτερικό πρόκειται να επιφέρει σειρά ανακατατάξεων στο διεθνές στερέωμα. Τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται, οι αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του ΙΚ εντείνονται ως αντίποινα και οι μέχρι τώρα πολιτικές πρόκειται να ανασχεδιαστούν για να περιορίσουν την αυξημένη απειλή που συνεχίζει να υπάρχει. Τα ερωτήματα που προκύπτουν και προβληματίζουν τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους είναι πολλά και δύσκολα μπορούν να απαντηθούν. Πώς μπορεί να αποτραπεί μια παρόμοια ενέργεια; Τα ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας είναι αρκετά; Πώς μπορεί να περιοριστεί αποτελεσματικά το ΙΚ; Της Εύας Αναστασιάδου. Tvxs Ανάλυση

Φίλος Φύσσα: Οι χρυσαυγίτες μας απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν και οι αστυνομικοί δεν μας βοηθούσαν


Όσα έγιναν πριν αλλά και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά, το βράδυ της 18 Σεπτεμβρίου του 2013, περιγράφει στο δικαστήριο ο παιδικός του φίλος Γιώργος Δούλβαρης. Συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του αντιφασίστα μουσικού κατέθεσε ότι πριν το συμβάν τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους προκαλούσαν «σαν κτήνη» για να έρθουν σε συμπλοκή, ενώ αν και η παρέα του εκλιπαρούσε τους παρόντες αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να επέμβουν, εκείνοι δεν έκαναν τίποτα.

Η Ρωσία βομβάρδισε τουρκικό κομβόι μέσα στη Συρία!


Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25 και Su-24 κατέστρεψαν ολοσχερώς τουρκική φάλαγγα… που μετέφερε όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα σε έναν θύλακα Τουρκομάνων της al-Nusra στα τουρκικά μειονοτικά χωριά της Συρίας, προκαλώντας εκατόμβη νεκρών Τούρκων ισλαμιστών, αλλά και τη οργή της Αγκυρας:Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου ζήτησε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να του επιδόσει διάβημα διαμαρτυρίας και να τον απειλήσει με «σοβαρές συνέπειες» για την πράξη αυτή!

Κατερρίφθη ρωσικό ελικόπτερο από Σύρους αντάρτες (Photo)

Σύροι μαχητές άνοιξαν πυρ σήμερα πυρά εναντίον ενός ρωσικού ελικοπτέρου Mil Mi-24 αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στην ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις επαρχία Λαττάκεια, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συριακή ανταρτική οργάνωση, που έχει προμηθευτεί αμερικανικούς πυραύλους Tow, ανέφερε πως οι μαχητές της χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλο.

Η Τουρκία τρέχει να κρυφτεί πίσω από το NATO,για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους

Στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία .
ImageΟι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 17:00 ,μετά από αίτημα της Τουρκίας που σπεύδει να “κρυφτεί” τώρα πίσω από τη Συμμαχία. Η Ρωσία επιμένει ότι το αεροσκάφος της πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας και παρουσιάζει διοαφορετικό σενάριο για την κατάρριψή του,κάνοντας λόγο για πύραυλο εδάφους-αέρος. Αντιθέτως οι Τούρκοι μιλούν για κατάρριψη από F-16.Σύμφωνα με την Αγκυρα, τουρκικά F-16 S κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος (ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ) στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου

ΓΑΛΛΙΑ: ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Αλλά απαγορεύουν τις διαδηλώσεις.
Μία μέρα μετά τις αιματηρές επιθέσεις η Χρυσή Αυγή έδινε το παρόν σε σύναξη ναζιστικών οργανώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα
Για να παρευρεθούν σε σύναξη ρατσιστικών και ακραίων φασιστικών οργανώσεων, μέλη της Χρυσή Αυγή επισκέφτηκαν το Παρίσι, μία μόλις μέρα μετά τις αιματηρές επιθέσεις! Τις ώρες που η γαλλική πρωτεύουσα μετρούσε ακόμα τις πληγές της, η ελληνική ναζιστική οργάνωση έδινε το παρόν, σε συνέδριο μίσους που έλαβε χώρα στην καρδιά του Παρισιού. 

Σύγκρουση Τουρκμένων με δυνάμεις του Άσαντ που υποστηρίζονται από τους Ρώσους στην ΒΔ Συρία !!!

Η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com, αναφέρει συγκρούσεις μεταξύ των Τουρκμένων και των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο καθεστώς της Συρίας, στο βόρειο τμήμα της περιοχής Bayırbucak , απέναντι από την περιοχή Γιαγλαντάτζι της Τουρκίας, στην οποία εισήλθε εχθές τουρκικό τάγμα καταδρομών. 
Την ίδια στιγμή η Τουρκία έχει ζητήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσουν σχετικά με τις επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας εναντίον των Τουρκμένων στη γειτονική Συρία. 

Ξαφνικά η Ευρώπη σε πόλεμο

Ο κ. Ολάντ «σε πόλεμο» δίνει τον τόνο, οι αυλοκόλακες αμαθείς σπεύδουν να ντύσουν τις πολιτικές προθέσεις με ιδεολογήματα μίσους και θανάτου | AP Photo / Claude Paris
Συντάκτης: Γιώργος Μαργαρίτης*
Και ξαφνικά η Ευρώπη βρέθηκε σε πόλεμο. Σε αντίθεση με προηγούμενους πολέμους που γνώρισε η πλέον πολεμοχαρής ήπειρος στην απώτερη ή την πρόσφατη ιστορία της, τα εξωτερικά γνωρίσματα αυτού του πολέμου δεν ήσαν αυτονόητα διακριτά.

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία - Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς των τρομοκρατών»

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία - Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς των τρομοκρατών» - Οργή Πούτιν! «Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί το Ισλαμικό Κράτος;»
- Νεκροί και οι δυο πιλότοι - CNN: Τους γάζωσαν αντάρτες - Κατέρριψαν και το ελικόπτερο που έψαχνε τους πιλότους
- Βίντεο ντοκουμέντο με αντάρτες να φωνάζουν ο Αλλάχ είναι μεγάλος πάνω από το πτώμα του Ρώσου πιλότου
- Επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας μετά τον θάνατο τουλάχιστον ενός από τους δύο πιλότους
- Αγνοείται προς το παρόν η τύχη του δεύτερου πιλότου, μαχητικά ελικόπτερα στην περιοχή - Πληροφορίες ότι είναι όμηρος

Νεκροί και οι δυο ρώσοι πιλότοι - Τους γάζωσαν Σύροι αντάρτες!

Νεκροί και οι δυο ρώσοι πιλότοι - Τους γάζωσαν Σύροι αντάρτες!- Βίντεο ντοκουμέντο με αντάρτες να φωνάζουν ο Αλλάχ είναι μεγάλος πάνω από το πτώμα του ενός Ρώσου πιλότου
- Επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας 
- Ήταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου λένε οι Τούρκοι, έχουμε αποδείξεις ότι ήταν εντός της Συρίας λένε οι Ρώσοι
- Έκτακτη σύγκλιση του ΝΑΤΟ μετά από αίτημα της Τουρκίας 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. "Ενας ρώσος πιλότος", ακούγεται να λέει μία φωνή από μία ομάδα συγκεντρωμένων ανδρών. "Ο Θεός είναι μεγάλος", λέει άλλη φωνή.

Τι κρύβεται πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία

Τι κρύβεται πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την ΤουρκίαΤο κατά πόσο η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους στα τουρκοσυριακά σύνορα θα προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα είναι το ερώτημα που συζητείται από σήμερα το πρωί στην Τουρκία. Οι δύο πλευρές είναι σχετικά προσεκτικές στις πρώτες ανακοινώσεις τους. Ωστόσο εδώ και δεκαετίες ισχύει στη Μέση Ανατολή ένας κανόνας: Αυτό που φαίνεται δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται!
Το πώς και γιατί καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος είναι ερωτήματα που αφορούν αυτό που φαίνεται. Ανάλογα με τις περιστάσεις και τις σκοπιμότητες, τα ερωτήματα αυτά θα απαντηθούν, αλλά επί της ουσίας μπορεί και να μην απαντηθούν. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο πλευρές, οι οποίες εκδίδουν και θα εκδίδουν ανακοινώσεις.

Γιατι η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους δεν ειναι η αρχή του Τρίτου Παγκόσμιου

Image
Η κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από την Τουρκία - είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή στον τετραετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Όμως, στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης στις διπλωματικές σχέσεις με τη Μόσχα και στον κίνδυνο κλιμάκωσης, οι δυτικοί συμμάχοι της Τουρκίας θα προχωρήσουν με προσοχή.
Μια κρίση σαν και αυτή ήταν σχεδόν αναπόφευκτη γράφει η αγγλική εφημερίδα Telegraph. Η Τουρκία διαμαρτύρεται εδω και καιρό για επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση και το ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχάσουμε οτι πριν περίπου ένα μήνα η Τουρκία κατέρριψε ενα αεροσκάφος που τελικά ητανενα ρώσικο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οχι μαχητικό αεροσκάφος. 

ΚΡΙΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ που η Τουρκία είχε προαναγγείλει η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους!

Image
“Κρίση πολέμου” σε εξέλιξη μετά από την απόφαση της Τουρκίας να κάνει πράξη τις απειλές της και να καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος. 
To ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την 'Αγκυρα παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα τουρκοσυριακά σύνορα το κατέρριψε η Τουρκία, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Διαβάστε ΕΔΩ για την κατάρριψη του ρωσικού Su24 και δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος ο ρόλος των Τουρκμένων στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

ImageTo ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την 'Αγκυρα παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα τουρκοσυριακά σύνορα το κατέρριψε η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ). Ενας από τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.
Ωστόσο το παρασκήνιο στην υπόθεση των Τουρκμένων φαίνεται να εχει περάσει απαρατήρητο τις τελευταίες μέρες. 

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Yesterday I fell asleep around 6.00 in the morning (so it was actually today). 
I was answering messages of people that want to come and volunteer in Lesvos. 
Last night I went out for the first time since a LONG time, in Athens, with some nice women that are also volunteering...
I felt for the first time less of an alien since I came back from Lesvos. 
I felt happiness, sympathy and understanding.
I did not have to feel guilty for checking my phone every now and then and answer to refugees & volunteers' queries and update myself regarding how many NON Syrians, Afghans & Iraqis are stuck in our borders.
Why did I feel like an alien since I came back though?
Well because in Athens, life goes on (!) as if there are no people dying in our Greek seas...

Απίστευτα γεγονότα στη ΣΕΑΠ Ηρακλείου: Τρωκτικά τρώνε το φαγητό στα τραπέζια της σίτισης και οι κοριοί τους... στρατευμένους!

Και Τιμωρούν τους φαντάρους που παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση…
Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου από το candianews.gr (1711/2015) που έστειλε συναγωνιστής στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και επεσήμανε τα εξής:
«Η καταγγελία μοιάζει απίστευτη, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή: στρατευμένοι που υπηρετούν στο στρατόπεδο Δασκαλογιάννη της ΣΕΑΠ, στο Ηράκλειο, οι οποίοι πήγαιναν χθες για το πρωινό τους στη λέσχη, βρήκαν πάνω στα τραπέζια δεκάδες τρωκτικά που "απολάμβαναν" τις μαρμελάδες και ό,τι άλλο υπήρχε... Οι στρατευμένοι φυσικά δεν πλησιάζουν το φαγητό, με συνέπεια από χθες να παραμένουν νηστικοί, υπό το φόβο να τρώνε τα ίδια φαγητά με τα ποντίκια... 

Οι κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις από διευκόλυνση μετατρέπονται σε παγίδα για τους στρατευμένους

Ολοένα συχνότερα φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταγγελίες για τον τρόπο που το ΓΕΣ και οι διοικήσεις των μονάδων χειρίζονται το ζήτημα των κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεων.
Οι συγκεκριμένες μεταθέσεις, που στα λόγια προβλέπουν τη διευκόλυνση των στρατευμένων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή αντίστοιχα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, τείνουν να γίνουν παγίδα για τους φαντάρους.

ΚΑΨΟΝΙ στην Ναυτικών Δοκίμων: Θα χάσουν τη χρονιά τους τέσσερις Ναυτικοί Δόκιμοι

ImageΜια μικρή ομάδα τριών, το πολύ τεσσάρων τριτοετών Ναυτικών Δοκίμων θεωρείται υπεύθυνη για τα άνευ ορίου καψόνια που υπέστησαν πρωτοετείς συνάδελφοί τους,με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να υποβάλλει την παραίτησή του.
Η ηγεσία του ΓΕΝ αλλά και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης είναι έξαλλοι με το συμβάν σε μια Σχολή ,που πάντα ξεχώριζε σε θέματα σεβασμού των σπουδαστών της. Όχι ότι δεν γίνονταν τα “παραδοσιακά καψόνια στρατικοποίησης” των “νέων”,αλλά αυτά ήταν τα κλασσικά “τεχνάσματα” που όλοι οι αξιωματικοί του ΠΝ θυμούνται μάλλον με “νοσταλγία”! Όχι επειδή πέρναγαν καλά όταν έπρεπε να τα υποστούν,αλλά επειδή αυτές οι “ελεγχόμενες προκλήσεις” που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, είναι πια συνδεδεμένες με τις αναμνήσεις της νιότης τους.

ΚΑΨΟΝΙΑ στις στρατιωτικές σχολές: Αντιναύαρχος βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Image
Του Αντιναυάρχου (εα) 
Νίκου Κρυονερίτη
Μέλος του ΠΡΑΤΤΩ
Kapetannikos1957@gmail.com
Διαβάζω ότι στη Σχολή Ευελπίδων ένας πρωτοετής μετά από καψόνια νοσηλεύεται στο 401 Σ.Ν. Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων παραιτείται δόκιμος για ανάλογη αιτία, νωρίτερα τα ίδια έγιναν και στην ΣΤΥΑ. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην εποχή της αριστεράς για δεύτερη φορά, η χώρα μας ταλαντεύεται μεταξύ μιας πολιτισμένης δυτικής χώρας και μιας ανατολικής δημοκρατίας με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο στίχος του Σουρή είναι πάντα επίκαιρος «στο ένα πόδι το λουστρίνι στο άλλο πόδι το τσαρούχι».

ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

ImageΕλικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποίησε πτήση επιτήρησης στην Περιοχή Ευθύνης της 8ΗΣ Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας.

Χαμηλές πτήσεις επιτήρησης με ελικόπτερα στα βόρεια σύνορα ξεκίνησε ο στρατός

Το ελικόπτερο, πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις   πάνω από τα Επιτηρητικά Φυλάκια, από τα ακριτικά χωριά της μεθορίου, καθώς και από την πόλη των Ιωαννίνων.
Η πτήση του ελικοπτέρου εντάσσεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε τον Ιούνιο στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναφορικά με την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής. Στα εν λόγω μέτρα εντάσσονται:

Αμερικανική πρόβα πολέμου στη Σούδα; "Αναγκαστική" προσγείωση Predator στην Κρήτη

ImageΈνα αμερικανικό UAV Predator προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Σούδα. Το Predator είχε απογειωθεί από τη Σικελία και πετώντας ανοιχτά της Κρήτης, οι “επίγειοι” χειριστές του ανέφεραν “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και ζήτησαν να το προσγειώσουν στη Σούδα. Όπως κι έγινε.
Η “αναγκαστική” προσγείωση του αμερικανικού UAV, ερμηνεύεται από Έλληνες επιτελείς ως μια δοκιμή των αντανακλαστικών μας. Και σ΄ αυτή τη χρονική και γεωπολιτική συγκυρία,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ότι κι αν συμβεί στη Συρία η Σούδα θα είναι -ξανά- σημειο κλειδί για τους αμερικανούς. 

Η Γαλλία ζητά το Άκτιο για τους Βομβαρδισμούς στην Συρία


Την συνδρομή της αεροπορικής Βάσης του Ακτίου από την Ελλάδα για τους Βομβαρδισμούς που πρόκειται να εξαπολύσουν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη ζήτησε η Γαλλική Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στην Καθημερινή Εφημερίδα "Το Βήμα της Πρέβεζας" η Γαλλία έχει υποβάλει αίτημα για τον εφοδιασμό και την μεταστάθμευση αεροσκαφών στην όλη επιχείρηση, χρησιμοποιώντας τόσο την αεροπορική Βάση του Ακτίου, όσο και αυτές της Ανδραβίδας και του Αράξου.

"Get Out Of Your Trucks And Run Away": US Gives ISIS 45 Minute Warning On Oil Tanker Strikes

"Warning: airstrikes are coming. Oil trucks will be destroyed. Get away from your oil trucks immediately. Get out of your trucks and run away. Do not risk your life."
ZEROHEDGE.COM
Last week, in the wake of Russian and US airstrikes on ISIS oil convoys, we asked three important questions: 

Ανακοίνωση - βόμβα: Ο κολοσσός BG αποκτά το 35% του «Αφροδίτη»


Ανακοίνωση - βόμβα: Ο κολοσσός BG αποκτά το 35% του «Αφροδίτη»
Λευκωσία: Την εξαιρετικής και πολύπλευρης σημασίας για την Κύπρο συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής Noble και του βρετανικού κολοσσού BG ανακοίνωσαν πριν μερικά λεπτά ταυτόχρονα στα Χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Λονδίνου οι δύο εταιρείες, για εξαγορά από την BG του 35% του ποσοστού (70%) των δικαιωμάτων της Noble Energy στο τεμάχιο «12» της Κυπριακής ΑΟΖ και ουσιαστικά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».   Ταυτόχρονη ανακοίνωση γίνεται αυτή την ώρα και στην Λευκωσία, με δήλωση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακοτρύπη στο Προεδρικό.   

Ετσι έζησα τον «κόκκινο συναγερμό»

Βρυξέλλες, χθες το πρωί: Αντί για ανθρώπους, σε μία από τις πιο κεντρικές πλατείες βρίσκεται θωρακισμένο αυτοκίνητο του βελγικού στρατού | AP Photo / Vanden Wijngaert
Φτάνοντας την περασμένη Τετάρτη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μία από τις πρώτες εικόνες που αντίκρισα ήταν αυτή των πάνοπλων στρατιωτών, οι οποίοι (καθόλου διακριτικά) περιφρουρούσαν τον χώρο από τυχόν τρομοκρατικές απειλές.

«Πάντα μοιάζει αδύνατο μέχρι να συμβεί»! Συλλογικότητα OEIL (Μετάφραση: Barikat)

«Πάντα μοιάζει αδύνατο μέχρι να συμβεί»! Αυτή η φράση του Νέλσον Μαντέλα, αν και λίγο τολμηρό να την επικαλούμαστε, συνοψίζει επαρκώς όσα έγιναν στη διαδήλωση της Κυριακής 22 Νοεμβρίου που πραγματοποιήθηκε από την πλατεία της Βαστίλης προς την πλατεία της Δημοκρατίας (place de la Republique). Μια διαδήλωση που διοργανώθηκε, αρχικά, για και από τους πρόσφυγες που αγωνίζονται, και στην οποία συμμετείχαν πολλές οργανώσεις ακτιβιστών και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς. 

Η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις και οι δρόμοι γέμισαν... διαδηλωτές

Αντιδράσεις από τους Γάλλους πολίτες
Οι βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν το εύναυσμα στην κυβέρνηση Βαλς, υπό την αιγίδα και του Φρανσουά Ολάντ, για την καθιέρωση ενός στρατοκρατούμενου και ασυνομοκρατούμενου καθεστώτος, το οποίο θα ισχύει για τους επόμενους 3 μήνες, με το δικαίωμα μάλιστα παράτασης για άλλους τρεις, σύμφωνα με ψήφισμα της γαλλικής βουλής.

115 πυρηνικές κεφαλές διαθέτει το Ισραήλ σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια

115 πυρηνικές κεφαλές και απόθεμα 660 κιλών πλουτωνίου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή νέων κεφαλών φαίνεται να διαθέτει το Ισραήλ σύμφωνα με το ISIS (ISIS: Institute for Science and International Security/ Ινστιτούτο για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια).

Oι Βρετανικές βάσεις της Κύπρου θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στις επιχειρήσεις κατά του ISIS

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έθεσε στη διάθεση της Γαλλίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έθεσε στη διάθεση της Γαλλίας τη βρετανική βάση στην Κύπρο για τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ-Το επόμενο βήμα μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε διπλωματικό, στρατιωτικό και ενεργειακό επίπεδο

Το Ισραήλ επενδύει στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου περιφερειακού σχεδιασμού στον οποίο περιλαμβάνεται επίσης η Κύπρος, και δυνητικά η Αίγυπτος. Αυτό είναι το πλαίσιο εντός του οποίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί, την προσεχή Τετάρτη, την πρώτη του επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, ενώ θα υπάρξουν επίσης επαφές με τον πρόεδρο Ρίβλιν, τον υπουργό Ενέργειας, και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Στρατηγικής σημασίας ήττα για Τουρκία-Αλ Κάιντα-Ι.Κ. - Η Συρία ανακατέλαβε το Μπαγίρνταγι

Στρατηγικής σημασίας ήττα υπέστη η Τουρκία στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ, με την αεροπορική υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ανακατέλαβαν το όρος Τουρκμένταγι, την επαρχία Μπαγίρνταγι και την ευρύτερη περιοχή, η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας αλλά και της πόλης Ιντλίμπ, που βρίσκεται ακόμα στα χέρια των ισλαμιστών και των πρακτόρων της Τουρκίας.

Ξεκινάει το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ για την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ του αγώνα της ΒΙΟΜΕ

βιομε σωστοΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής με πρόταγμα τον εργατικό έλεγχο στην παραγωγή και την αυτοδιαχείριση μέσα από τη συνέλευση των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2,5 χρόνια γεγονός που το καθιστά ως το πιο ρεαλιστικό παράδειγμα πως η εργατική χειραφέτηση είναι η απάντηση στην οικονομική κρίση που οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
Το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. έχει επαναπροσδιορίσει την έννοια του εργατικού και κοινωνικού αγώνα με στροφή προς την αυτοδιαχείριση της παραγωγής πέραν των καπιταλιστικών σχέσεων εκμετάλλευσης και έχει συσπειρώσει όλα τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας εντός κι εκτός Ελλάδας στο πλευρό των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ….
Η Ρωσία σχεδιάζει να επανοικοδομήσει τη Συρία από τις στάχτες…
Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Συρία μετά το πέρας της εξολόθρευσης των δολοφόνων του ισλαμικού κράτους (ISIS)…
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει μακροπρόθεσμα σχέδια, που περιλαμβάνουν την ανοικοδόμηση της Συρίας μετά το τέλος του πολέμου, καθώς και την ανανέωση των συμβάσεων για τα επενδυτικά σχέδια και έναν οδικό χάρτη για μια πολιτική ανάλυση.

Τεράστιες Εξελίξεις στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.. Αλλάζει ο ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ της Περιοχής

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΠΡΟΣΟΧΗ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Την εξαιρετικής και πολύπλευρης σημασίας για την Κύπρο συμφωνία μεταξύ της αμερικανικής Noble και του βρετανικού κολοσσού BG ανακοίνωσαν πριν μερικά λεπτά ταυτόχρονα στα Χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Λονδίνου οι δύο εταιρείες, για εξαγορά από την BG του 35% του ποσοστού (70%) των δικαιωμάτων της Noble Energy στο τεμάχιο «12» της Κυπριακής ΑΟΖ και ουσιαστικά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».
Ταυτόχρονη ανακοίνωση γίνεται αυτή την ώρα και στην Λευκωσία, με δήλωση του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακοτρύπη στο Προεδρικό.

Σκηνές απελπισίας στην Ειδομένη – Ράβουν τα στόματά τους οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

eid-735x459Εικόνες απελπισίας απο την Ειδομένη κάνουν το γύρο του κόσμου. Κολλημένοι στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, ράβουν τα στόματά τους οι πρόσφυγες και μετανάστες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αίτημα τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.
Οι συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν «εγκλωβιστεί» στα σύνορα, χειροτέρεψαν την Κυριακής λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο δημοσιεύει και τις παρακάτω φωτογραφίες.

Το τραπεζικό κόλπο

Έχει σχεδόν μηδενισθεί η αξία των μετοχών που κατέχει το κράτος στις τέσσερις τράπεζες, έχοντας πετάξει άνω των 31 δις € από το παράθυρο – ενώ ας μην θεωρούμε πως είναι πια υγιείς, οπότε δεν θα χρειαζόταν η δήμευση των καταθέσεων
«Η Ελλάδα διοικείται από μία στυγνή δικτατορική κυβέρνηση στο παρασκήνιο, από την Τρόικα δηλαδή, με τυπικές κυβερνήσεις στο προσκήνιο – οι οποίες έχουν ουσιαστικά το ρόλο του σάκου του μποξ, για να εκτονώνεται ανόητα η οργή των Πολιτών».

Η μαύρη επέτειος της εκτέλεσης 120 παιδιών από τους ναζί! ΒΙΝΤΕΟ

ImageΣήμερα είναι μια μαύρη επέτειος. 
Τέτοια μέρα στην Τσεχοσλοβακία το 1939 η Γκεστάπο εκτέλεσε 120 παιδιά τα οποία κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνομωσία!!! 
Δεύτερη σφαγή παιδιών έγινε το 1942 στο χωριό Λίντιτσε της Τσεχοσλοβακίας.
Στις 2 Ιουλίου του 1942, τα περισσότερα από τα παιδιά του Lidice, ενός μικρού χωριού της τότε Τσεχοσλοβακίας, παραδόθηκαν στο τοπικό γραφείο της Γκεστάπο.